Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengård välkomnar förslaget: ”Jättepositivt”

Therese Sjögran.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Damallsvenska fotbollsklubben FC Rosengård välkomnar det planerade samgåendet mellan ligarivalen Limhamn/Bunkeflo och herrlaget Malmö FF.

– Vi ser jättepositivt på att MFF, som är Sveriges största klubb, går in och satsar så här på damfotboll. Det ställer vi oss väldigt, väldigt positiva till, säger klubbchefen Jenny Ahlqvist de Souza.

Sportchefen Therese Sjögran:

– Det är jättebra för svensk damfotboll att Sveriges största herrklubb äntligen har fattat det beslutet. Malmö FF som varumärke är jättestort, att de kommer ha ett damlag på högsta nivå är positivt för alla.

Enligt Sjögran och Ahlqvist de Souza har Rosengård, som leder serien, inte haft någon diskussion om ett liknande samarbete med MFF.

– Nej, inte på många år. Vårt fokus just nu ligger på att vi ska spela match i helgen (Göteborg borta), säger Ahlqvist de Souza.

Sjögran:

– Vi har en välfungerande förening och fokuserar just nu på slutspurten i damallsvenskan. Vi har inte så mycket annat att tänka på.

LÄS MER: ”Det här rimmar inte med Malmö FF:s själ”