Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosenberg vädjar till HIF inför avgörandet

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Gulddrömmen lever för Malmö FF.

Efter segern mot IFK Norrköping håller Markus Rosenberg sina tummar för Helsingborgs IF.

– Vid sådana här tillfällen kan man göra det, säger MFF-kaptenen.

AIK vann mot Häcken samtidigt som Hammarby besegrade IFK Göteborg. Kort senare inledde Malmö FF sin match mot IFK Norrköping där en förlust skulle innebära ett riktigt vanskligt läge i guldstriden.

IFK Norrköping dominerade i den första halvleken men MFF kopplade grepp i den andra och vann med 1-0 efter att Sören Rieks nickat in Markus Rosenbergs inlägg.

Med sju omgångar kvar är har MFF två poäng upp till AIK men kan ändå gå om av egen kraft eftersom lagen möts i den näst sista omgången.

MFF har däremot inte allt i egna händer när det kommer till att gå om Djurgården. Båda lagen har 47 poäng men Djurgården har en match mindre spelad.

Den spelas på måndagskvällen mot Helsingborgs IF och det är därför Markus Rosenberg håller sina tummar för Skånerivalen.

– Man kan ju hoppas att de får väldigt mycket energi av Olof Mellberg. Det brukar alltid vara en extra kick när man får ny tränare. Det är en tuff bortamatch men man kan alltid hoppas, säger Malmö FF:s lagkapten.

Går det att räkna bort Norrköping, Göteborg och Häcken nu när de förlorade?

– Nej, det går väl inte riktigt. Det är allsvenskan. Alla slår alla. Det kommer vara jämnt in i slutändan. För oss handlar det inte så mycket om vad de andra gör, det handlar om att hitta rätt kombination mellan Europa och allsvenskan.

Rasmus Bengtsson vill att HIF vinner

Mittbacken Rasmus Bengtsson var en stor anledning till att MFF kunde hålla tätt när IFK Norrköping tryckte på för ett ledningsmål i den första halvleken.

Han vill inte lägga för mycket energi på att fundera på vad Djurgården gör eller inte gör.

– Vi utgår från att de andra topplagen vinner sina matcher och att vi vinner våra. Vi ska vinna våra, skulle något av de andra vinna alla sina så är det jäkligt bra gjort av dem.

Men precis som Markus Rosenberg sitter Rasmus Bengtsson hemma och hoppas på en HIF-seger mot Djurgården.

– Det måste vi göra ju. Vi måste tänka på oss själva och då är det bäst om Helsingborg vinner. Det hade varit annorlunda om de varit med och slagits om platserna där uppe. På ett sätt vill man ha kvar Helsingborg och derbyna i allsvenskan så tre poäng för Helsingborg vore bra, säger Bengtsson.