Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosenbergs utspel inför toppmatchen

”Röslers superfacit – MFF:s guldvapen?”
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Allsvensk toppstrid och en stormatch mot Hammarby.

Då slår Markus Rosenberg fast att pressen ligger på Malmö FF.

– Jag vet inte hur många guld de har genom tiderna, men det är väl inte många?

Med tre omgångar kvar är den allsvenska toppstriden jämnare än på länge. Malmö FF leder serien, tack vare bättre målskillnad än Djurgården. Tre poäng där bakom jagar både Hammarby och AIK.

På söndagseftermiddagen möts MFF och Bajen i Stockholm.

Då tror Markus Rosenberg på full fart framåt.

– Det känns som två lag som inte är jättebra på att sitta tillbaka och inte pressa högt. Det är två offensivt lagda lag. Det kan nog bli rätt offensivt redan från början, säger MFF-kaptenen.

Rosenberg tror på öppen match

Enligt Rosenberg kan matchbilden bli än mer böljande eftersom ingen skulle vara speciellt nöjd med ett kryss eftersom det kan öppna upp för Djurgården och AIK i guldstriden.

– En poäng har ingen betydelse för oss. Om vi vinner så springer vi ifrån och även om vi förlorar så går inte Hammarby om oss, de har sämre målskillnad. AIK har sämre målskillnad. Djurgården har sämre målskillnad, säger Rosenberg.

Flera spelare saknas inför Hammarby-MFF

Båda lagen har problem med skador och avstängningar inför matchen. I Hammarby saknas Johan Wiland, Muamer Tankovic och Jeppe Andersen. Malmö FF tvingas klara sig utan Anders Christiansen och Bonke Innocent. Dessutom är Oscar Lewicki ett osäkert kort.

Oavsett hur lagen ställer upp tycker Markus Rosenberg att den största pressen ligger på hans MFF.

– Vi har mest att förlora, helt klart. Ingen trodde på Hammarby innan, att de skulle vara med här. Jag vet inte hur många guld de har genom tiderna, men det är väl inte många?

Ett.

– Ja, vi ska vinna guld. Det har jag sagt hela tiden, säger det fortfarande. Där har vi allt.

Har ni några problem med att ni har mest att förlora?

– Nej, alltså, vi är ganska vana vid att ha allt att förlora.