Markus Rosenberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Rosenbergs skadebesked – då kan han vara tillbaka

Publicerad

Nu är det definitivt.

Markus Rosenberg missar cupmatchen mot Gefle.

– Det medicinska teamet har fattat det avgörande beslutet, säger MFF-kaptenen.

På fredagsträningen fick Markus Rosenberg en smäll mot ankeln, på lördagsträningen höll han till inne i gymmet och på söndagen stannar han hemma när lagkamraterna spelar match mot Gefle i svenska cupen.

– Det är klart att det inte känns bra men det är en säkerhetsåtgärd, säger Rosenberg.

Om matchen mot Gefle hade varit säsongens sista, och om en titel stod på spel, hade Markus Rosenberg troligtvis kunnat spela.

Men med en lång säsong framför sig är det inte läge att chansa.

– Det handlar mest om att det kan förvärra annat, om vad som är viktigast i längden. När de säger att det är större chans att det kan bli värre, än att jag inte känner av det någonting, så är det ett bra val.

Så startar MFF mot Gefle

MFF har träningsledigt på måndagen. På tisdagen spelas träningsmatch mot Roskilde där Magnus Pehrsson planerar att ge speltid till de som inte får det mot Gefle. Markus Rosenberg vilar troligtvis även då.

– Det rullar på nu och direkt när blödningen har lagt sig ska det vara bra.

Det innebär att Rosenberg med stor sannolikhet är tillbaka redan i nästa söndags match mot BP, den sista i cupens gruppspel.

– Det är helt klart min förhoppning säger Rosenberg.

Med lagkaptenen skadad pekar det mesta mot att Malmö FF:s startelva ser ut så här:

Johan Dahlin – Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari – Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Mattias Svanberg – Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg.

 

LÄS MER: Därför ändrar Magnus Pehrsson i startelvan

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag