Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosenbergs passning: ”De har det tufft nu”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Eden Hazard Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

LONDON. Chelsea fortsätter att gå tungt. Laget åkte ur FA-cupen i måndags och har tre förluster på de fem senaste matcherna.

Samtidigt är pressen stor på tränaren Maurizio Sarri. Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg tycker att det är ett perfekt läge att möta Londonklubben.

– De har det tufft just nu, säger ”Mackan”.

Det är pressat läge i Chelsea inför Europa League-mötet mot Malmö FF på torsdagskvällen trots att det blev seger i den första matchen i Malmö med 2-1.

Premier League-klubben åkte på en tung smäll i måndags när man förlorade hemma mot Manchester United med 0-2, vilket betyder att man spelat klart i FA-cupen för i år.

Dessutom har Chelsea tre förluster på de fem senaste matcherna och just nu ligger man på en blygsam sjätteplats i Premier League. Tränaren Maurizio Sarri är starkt ifrågasatt och i engelsk media spekulerar man bara om när italienaren får lämna jobbet.

Rosenberg: ”Det är tufft just nu”

Frågan är då hur Malmö FF tacklar läget? Enligt MFF-lagkaptenen Markus Rosenberg är det ett perfekt läge att möta engelsmännen.

– Det är inte optimalt (situationen i Chelsea), vi var där förra säsongen i en liknande situation. Vi hade ett fantastiskt lag och det påverkade laget när vi förlorade en massa matcher. Chelsea förlorade igen mot Manchester United och det är ingen lätt situation, säger han.

Kan ni dra fördel av situationen på något sätt?

– Det är ett bra momentum att möta Chelsea som har det tufft just nu. Jag vet inte exakt vad vi kan göra åt det. Vi fokuserar på oss själva och försöker göra det bättre än förra gången.

Till i morgon hoppas Rosenberg att MFF kan skapa fler målchanser än vad man lyckades med hemma mot Chelsea.

– Man vill alltid skapa fler chanser. Jag är inte nöjd med hur mycket vi skapade sist. Förhoppningsvis kan vi skapa fler chanser i morgon, säger Rosenberg.

Uwe Rösler om Maurizio Sarri

MFF-tränaren Uwe Rösler medger att han känner för Maurizio Sarri och hans situation just nu som hårt pressad tränare, men menar samtidigt att det på något sätt tillhör jobbet när man jobbar för en av Europas största klubbar.

– Man känner alltid med andra tränare. Sarri är en bra tränare. Han står för en väldigt bra fotboll, både med och utan boll. Saker har dock förändrats under de senaste veckorna. Det är stor press i en sån klubb som Chelsea, och det är något man måste leva med. Jag önskar honom lycka till, men inte mot oss i morgon, säger tysken.