Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosenberg om sin kamp mot klockan

Markus Rosenberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg, första fotbollsträningsdagen 2019. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg jublar efter segern borta mot Besiktas och avancemanget till Europa Leagues 16-delsfinal. Foto: REUTERS / BILDBYRÅN

Fyra veckor till hemmamötet mot Chelsea.

Då går Markus Rosenberg en kamp mot klockan för att hinna hitta matchformen.

– Det är en ny erfarenhet och förhoppningsvis kommer det att lösa sig, säger MFF-kaptenen.

Redan på kvällen efter att Malmö FF slagit ut Besiktas och kvalificerat sig för 16-delsfinal i Europa League hade Markus Rosenberg farhågor inför den rekordtidiga tävlingsstarten.

Rosenberg konstaterade att hans form i februari brukar vara långt ifrån på topp och att han brukar växa genom säsongerna.

När Malmö FF nu börjat träna med två intensiva helvetesveckor är det en med en lagkapten som går en kamp mot klockan för att hitta storformen, utan att riskera kroppen på längre sikt.

– Man måste lyssna på kroppen och pressa den så mycket som man kan. Jag kan inte göra det på samma sätt som när jag var 18, samtidigt får jag trycka på lite extra detta året när vi har en sådan match så tidigt, säger Rosenberg som under uppehållet haft ett eget träningsschema att följa för att komma så väl förberedd det bara går till uppladdningsträningen inför Chelsea-matchen.

- Det är en ny erfarenhet och förhoppningsvis kommer det att lösa sig.

Utmaning för MFF att hitta formen till Chelsea-mötena

Att försäsongen inte sträcker sig över flera månader och tävlingssäsongen kickstartar med en tävlingsmatch mot ett världslag ser Rosenberg dock positivt på.

– Det är klart att det är skönt att den (försäsongen) är kort. Svensk försäsong brukar vara lång, men jag har vant mig vid den de senaste åren, säger som även har erfarenhet av en tidsmässigt mer komprimerad uppladdning.

– Utomlands brukar man köra tre hårda veckor och det är ungefär så som vi kör detta året och förhoppningsvis kan det lösa sig.

Utöver utmaningen att hinna i form till mötena med Chelsea ska Malmö FF bygga upp sig för en säsong som i bästa fall sträcker sig till mitten av december.

– Vi får se hur Ben (Rosen, fystränaren) tacklar det. Men han är van vid det från England där försäsongerna inte är så långa. Vi har inte riktigt pratat om det, men om jag får gissa så blir de här två veckorna inför Marbella väldigt tuffa, sedan kommer träningslägret där vi fokuserar på just Chelsea-matcherna.

– Sedan efter det får vi kanske ta det mer match för match, vinna våra matcher i cupen men samtidigt träna ganska hårt. Sedan är säsongen lång och ju mer matcher man spelar, ju starkare blir man så man får ta med sig den energin, säger Markus Rosenberg.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!