Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosenberg om hustrun: ”Sitter bara och grinar”

0–0 mot Lugano – nu väntar ödesmatch mot Dynamo Kiev
Markus Rosenberg med hustrun Maria. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYR?N

Markus Rosenberg blickar tillbaks på sitt fotbollsliv. De första åren i allsvenskan, sina år utomlans och återkomsten i Malmö FF.

Vid hans sida har hustrun Maria funnits. 

Det har hon gjort ända sedan skoltiden.

– Kanske har jag varit tio nätter själv under alla åren utomlands. Jag klarar inte att vara ensam, alltså, berättar Markus Rosenberg i en intervju med Sydsvenskan.

På torsdag spelar Markus Rosenberg sin sista match på Stadion.

Två veckor senare avslutar han karriären mot ärkerivalen FC Köpenhamn.

Sedan väntar ett liv utanför fotbollen för Markus Rosenberg. Omställningen är påtaglig, även för hustrun Maria.

Det berättar Markus Rosenberg i en intervju med Sydsvenskans Max Wiman.

– Hon tappar det nu. Hon tycker det är sjukt jobbigt. Supportrarna lägger upp videos med mig och hon sitter bara och grinar när hon ser dom. Hon är en del av detta också. Hon har varit på varje match och känner att det är en del av hennes liv som tar slut också, säger Markus Rosenberg till Sydsvenskan.

Att hustrun kanske upplever den omställningen familjen genomgår i och med karriärens slut som jobbigast är lätt att förstå. De två är nära och har varit ett par sedan skoltiden. 

”Känner mig bäst av alla”

När tiden för kom för Markus Rosenberg att flytta utomlands var Maria Rosenberg nyutexaminerad lärare. Men hon följde med. 

Under de kringflackande åren har ett starkt band vuxit dem emellan. Genom flyttar mellan länder, upp- och nedgångar i karriären. 

Och genom åren som småbarnsföräldrar.

– Hon är människan som känner mig bäst av alla i mitt liv, som sett mest matcher. Sett mig vara nere och uppe. Jag tror vi blivit starkare när det bara varit vi utomlands. Det var bara hon och jag, det fanns ingen avlastning när ”Bella” skrek på natten. Vi blev ett starkt team även i de tuffa perioderna, säger Markus Rosenberg till Sydsvenskan.