Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosenberg: ”Han kände sig redo att lämna MFF”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Anel Ahmedhodzic har ryktats till flertalet europeiska storklubbar men blivit kvar i Malmö FF.

Nu berättar hans agent Markus Rosenberg om varför en försäljning inte blev aktuell i somras – och att han antagligen lämnar klubben i vinter.

– Anel sa att han skulle lämna, säger Rosenberg i podcasten ”Lundh”.

Malmö FF-ikonen Markus Rosenberg har snart varit pensionerad som fotbollsspelare i två år.

Sedan han ställde fotbollsskorna på hyllan har han jobbat som agent, bland annat ihop med Petter Andersson och Behrang Safari. Båda med elitkarriärer i Hammarby respektive Malmö FF, samt flera år utomlands, bakom sig.

Rosenberg berättar nu i podcasten ”Lundh” om arbetet ihop med Malmös supertalang och mittbacksstjärna, Anel Ahmedhodzic. 

Bland annat berättar Rosenberg att 22-åringen var aktuell för flertalet klubbar i somras. Men han blev aldrig såld, detta på grund av en specifik faktor.

– Malmö FF gick till Champions League och ville inte sälja, säger Rosenberg i podcasten.

Ahmedhodzic, som debuterade i allsvenskan 2019, har sedan tidigare ryktats till flertalet europeiska storklubbar och sägs kunna säljas för stora summor.

Ahmedhodzic var redo att lämna MFF

Rosenberg berättar även att det fanns flera klubbar som visade sitt intresse i somras, samt var beredda att betala vad Malmö krävde för. Tillräckligt stora summor för att han hade blivit den dyraste mittbacken i Allsvenskans historia.

– Han hade blivit en väldigt dyr fotbollsspelare från Sverige, säger den tidigare landslagsanfallaren.

Men det faktum att mittbacken, som valt att representera Bosnien och Hercegovinas landslag i stället för Sverige, inte flyttade utomlands medger Rosenberg blev något av en besvikelse.

– Framförallt Anel sa att han skulle lämna och kände att han var redo. Sen när den besvikelsen har lagt sig så är det självklart att det är ett Champions League med moderklubben, det är inte så dumt det heller.

Nu tyder det mesta på att han dock på att han säljs till vintern och inte är kvar i Malmö FF nästa säsong.

– Det har jag svårt att se, säger Rosenberg.