Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosenberg: ”Fanns inget som var bra”

Guillermo Molins och Markus Rosenberg i diskussion.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Uwe Rösler på presskonferens efter FC Lugano–Malmö FF 0–0.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Drömläge att ta ledningen i gruppen.

Då stod Malmö FF för en av årets sämsta insatser.

– Svårt att förklara vad det beror på när det inte finns någonting alls att plocka fram som är bra, säger Markus Rosenberg

Fem pigga första minuter med en halvchans på hörna.

Sedan hade Malmö FF inte mycket mer på hela matchen.

FC Lugano vann skotten på mål med 6–0 och Malmö såg energilöst och oorganiserat ut matchen igenom.

– Vi blir väldigt långa. Tappar otroligt mycket boll, gör väldigt många misstag och har många dåliga förstatouchar som gör att varje gång vi ska starta ett anfall så tappar vi bollen och får ett anfall emot oss, säger Markus Rosenberg som bara skakade på huvudet när frågan kom om det faktum att MFF trots allt tog en poäng.

– Det är väl det som är det enda positiva.

Johan Dahlin räddade MFF

Lugano hade fyra-fem riktigt kvalificerade målchanser och bara en storspelande Johan Dahlin i MFF-målet räddade en poäng.

– Johan visar återigen att han är en världsklassmålvakt. Det är inte bara i dag utan det är många matcher han har varit outstanding. Det är bara hatten av för hans insatser, säger mittbacken Behrang Safari som också är djupt kritisk mot MFF:s insats.

– Vi får inte i gång vårt spel, det är trögt. Vi brukar spela med mycket energi och då är det skit samma om du är vän med bollen eller inte. Men plockar du bort energin försvinner rörelsen och försvinner rörelsen så blir det tufft för oss.

Tror på avgörande mellan MFF och FCK i Parken

Även mittbacken Rasmus Bengtsson sågade sig själv och sitt lag efter 0–0-matchen mot Lugano på en arena i St Gallen där 900 MFF-supportrar var överlägsna på läktarplats.

– Det var dålig energi, det var slarvigt på många ställen och rent generellt en dålig fotbollsmatch. Vi kommer inte alls in i den rytmen vi vill.

Känner du att Lugano gör er sämre eller att det är ni som är dåliga?

– De är mest vi. Jag blir frustrerad för att de ställer anfallaren på mig så jag kommer inte alls med i uppspelsfasen. Det var jag inte förberedd på, men det ska vi klara bättre än så, säger Rasmus Bengtsson.

Med två matcher kvar i grupp B står FCK och Dynamo Kiev på sex poäng, Malmö FF på fem och FC Lugano på två.

Seger mot Dynamo Kiev hemma i nästa omgång tar upp MFF på avancemangsplats inför sista gruppspelsmatchen borta mot FC Köpenhamn den 12 december.

– Jag tror det kommer att leva hela vägen till matchen i Parken, säger Rasmus Bengtsson.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.