Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosenberg: ”Klarar oss utan vem som helst”

Markus Rosenberg. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö FF:s tränare Uwe Rösler gillade vad han såg av Markus Rosenberg i U21-matchen i veckan. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Markus Rosenberg är redo för startelvan mot Östersund.

Samtidigt slår han hål på snacket om att MFF är för beroende av honom.

– Med den truppen vi har i dag klarar vi oss utan precis vem som helst, säger Markus Rosenberg.

Senaste gången Markus Rosenberg startade en tävlingsmatch för Malmö FF var den 21 februari på Stamford Bridge mot Chelsea där han utgick skadad.

Men i eftermiddag är MFF-kaptenen redo igen. Han spelade 90 minuter i U21-laget i veckan och att döma av träningarna inför mötet med Östersund finns Rosenberg med i startelvan.

– Det känns bra. Jag tycker det var skönt att få U21-matchen senast. Jag har fått en riktigt bra vecka, gått lite bredvid laget och kört lite rehab, säger Markus Rosenberg som konstaterar att det tar lite längre tid att komma tillbaka numera.

Markus Rosenbergs betydelse för MFF är stor.

Att han saknats när MFF åkte ur cupen i gruppspelet och bara tagit en poäng i inledningen av allsvenskan har återigen höjt röster om att MFF kan vara för beroende av sin kapten.

Men det håller inte huvudpersonen med om.

– Det blir lätt att det tas upp om man inte skulle vara med och man förlorar eller inte tar poäng, men med den truppen vi har i dag klarar vi oss utan precis vem som helst. Men det kommer en sån diskussion när du inte tar poäng.

Enkelt budskap inför Östersund: ”Tre poäng”

Inför Östersund är budskapet till lagkamraterna från Markus Rosenberg lika enkelt som tydligt.

– Att vi ska ut och hämta tre poäng. Det är väl egentligen inte svårare än så. Det är två jämna matcher som vi inte fått med oss tillräckligt med poäng. Det finns saker som kan bli mycket bättre, men i början på en säsong är det inte många bra matcher, som jag har sett i alla fall, där allt fungerat för lagen. Så är det varje år.

– Det gäller att hitta spelet så snabbt som möjligt men framför allt plocka poäng i början och det är där det stora problemet är. Jag ser gärna skönspel också men det börjar aldrig där en säsong. Det börjar alltid med inställning och det börjar alltid med att knipa poängen.

Rosenberg: ”Du prövas först när det inte går bra”

Prövar den här starten på säsongen, med cupen och allsvenskan, truppen på något vis?

– Ja, det är klart det gör. Det hade det gjort för alla.

På vilket sätt prövar det er?

– Du ser vilken karaktär gruppen har. Men hellre nu än mitt i eller senare. Det är som med allt i livet. Du prövas först när det inte går bra. Det är samma sak nu, alla står upp och hjälper varandra och alla vill göra sitt yttersta. Det ser man varje dag och varje träning. Det går inte ner utan alla höjer verkligen sig. Det är det man vill se, att man studsar tillbaka även så här tidigt på säsongen. Det är det som visar vilken karaktär truppen har, säger Markus Rosenberg.

Säger du något annorlunda som kapten i det här läget?

– Nej, jag kanske trycker än mer på aggressiviteten, att det är där allting börjar. Man kan spela hur bra som helst men det handlar om tre poäng. Det är där vi lägger grunden och kommer alltid lägga grunden i fotboll. Det gör även de bästa lagen i världen, de löper fortfarande mest och vinner flest dueller.

”Det får gärna fortsätta så”

MFF är dock inte ensamt av de tippade topplagen att ha tappat poäng inledningsvis. Både AIK och Norrköping är än så länge utan segrar.

– Jag ser hellre att ett tippat bottenlag tar poäng. Det gör jag hela året. Det får gärna fortsätta ett tag till, säger Markus Rosenberg.