Markus Rosenberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rosenberg på plats i Bradenton. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNRosenberg på plats i Bradenton. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Rosenberg på plats i Bradenton. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rosenberg: "Det är jävligt tragiskt"

Publicerad

BRADENTON. På fredagen häktades den sexbrottsmisstänkte MFF-spelaren i Malmö Tingsrätt.

Nu berättar Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg om hur han och laget påverkas av den turbulensen utanför fotbollsplanen.

– Det är en tragisk situation för alla inblandade, säger Rosenberg.

Malmö FF är på träningsläger i västra Florida.

När spelare och ledarstab på fredagen vaknade upp till en ny träningsdag möttes man av det färska beskedet att den MFF-spelare som sedan slutet av september i fjol är misstänkt för sexbrott mot barn hade häktats i Malmö Tingsrätt och nu sitter frihetsberövad.

– Det är jävligt tragiskt alltihop, säger Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg om situationen.

– Sedan är jag själv av uppfattningen att när ingen är dömd så kan inte jag döma heller. Man kan egentligen inte ens kommentera det utan man får bara sitta och vänta, sedan så kan alla döma efteråt när rättssystemet gjort sitt.

"Påverkar inte så mycket"

Malmö FF är i Bradenton för att förbereda sig inför en säsong där man ska försvara sitt SM-guld, försöka vinna MFF:s första cuptitel sedan 1989 och nå gruppspel i Europa.

På lördagen möter man New England Revolution i den näst sista träningsmatchen innan tävlingssäsongen börjar.

Rent sportsligt, hur känner du att ni i laget påverkas av händelserna kring den här spelaren?

– Jag tror faktiskt inte det påverkar så mycket. Det är precis som för er i media och för vår ledarstab. Det är ingenting man kan påverka.

Matchen mot New England är MFF:s tredje för säsongen och kommer att bli Markus Rosenbergs andra för året.

"Får räkna bort honom helt"

I de två första har man besegrat danska Fremad Amager med 1–0 och estniska FC Flora med 4–0.

Markus Rosenberg är nöjd med hur laget – efter en stor spelaromsättning – utvecklas så här långt den här säsongen.

Om att den brottsmisstänkte spelaren saknas säger MFF-kaptenen:

– Vi får bara räkna bort honom helt. Det är inte svårare än så.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag