Markus Rosenbergh Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅMarkus Rosenbergh Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ
Markus Rosenbergh Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ
Daniel Andersson. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅDaniel Andersson. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ
Daniel Andersson. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ

Rosenberg: ”Är inte van att se honom...”

Publicerad

Malmö FF åkte på en ny tung förlust borta mot Hammarby under ledning av Daniel Andersson som leder laget under en tid framöver. 

– Man är inte van att se honom, säger Rosenberg.

Det blev en ny tung förlust för Malmö FF mot Hammarby, som rycker i toppen.

Trots ledning två gånger om lyckades regerande mästarna tappa ledning 2-1 till förlust 2-3 efter att Pa Dibba avgjort sent. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

"Inte vad att se honom"

Matchen mot Hammarby var Malmö FF:s första sedan tränarbytet där nu Daniel Andersson leder laget framöver. 

– Man är inte van att se honom, vi har ju spelat ihop i många år. Men han är rak och tydlig, som sagt, en träning och en match. Det är svårt. Det var väl positivt förutom att vi förlorade, säger MFF-kaptenen efter matchen.

Vad har ni sagt till varandra efter förlusten mot Bajen?

– Det är mycket frustration. Det är mest skrik där inne (i omklädningsrummet). Vi känner att vi hade hyfsad kontroll, då blir det extra mycket frustration. Sedan när vi försvarar på det här sättet, det får inte ske på denna nivå. Det kanske var lite knuffar men det ska inte påverka om du har koll på din spelare.

"Börjar bli tjatigt"

Rosenberg utvecklar sin syn på matchen:

– Det börjar bli tjatigt det här. Nej, vad säger man? Hur tråkigt det än är så är det ett steg framåt. Vi har 2-1 med 25 minuter kvar, vi har bra kontroll på det. Sedan åker vi på 2-2. Vi tittar mycket på boll. Vi möter ett Hammarby som har flyt mot ett MFF som inte har det, säger han.

– Det kan låta konstigt men det är ändå mycket positivt att ta från denna matchen. Vi är nere på botten och letar efter positiva saker i stället för negativa för att kunna ta oss uppåt. Vi kommer ta steg för att nå dit vi vill. Det här var ett steg framåt även om det inte betyder poäng.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag