Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Romain Gall lånas ut på nytt: ”Behöver speltid”

Redan förra året tillhörde Romain Gall Örebro SK.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Romain Gall skrev på för Malmö FF redan 2018, när han lämnade GIF Sundsvall.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Romain Gall återvänder till Örebro SK.

MFF-yttern är klar för ett nytt lån hos Närkeklubben – denna gång över hela den allsvenska säsongen.

– Situationen i Malmö var inte optimal för mig, säger Gall i ett pressmeddelande.

Redan förra året var Romain Gall ute på sitt första låneäventyr i Örebro. Han avslutade nämligen fjolårssäsongen i ÖSK, där det blev åtta allsvenska framträdanden. 

Dessförinnan hade Gall varit utlånad till den norska ligan, där han tillhörde mittenklubben Stabæk och fick svenska Jan Jönsson som huvudtränare.

– Vi har tuff konkurrens på våra offensiva platser och det gynnar varken Romain eller oss att han är utanför laget. Han hade en lyckad sejour i Örebro i fjol och de har varit angelägna om att få tillbaka honom. När Romain själv uttryckte intresse för det nådde vi en lösning som känns bra för alla parter, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

”Behöver speltid”

Romain Gall lämnade GIF Sundsvall och skrev på för Malmö FF redan 2018. Sedan dess har han gjort strax över 40 matcher för MFF, dels i allsvenskan men även i Europa-sammanhang.

Under sin karriär har den 26-årige yttern även hunnit med att representera USA på landslagsnivå samt spela MLS-fotboll med Columbus Crew. 

– Situationen i Malmö var inte optimal för mig och jag behöver speltid. Därför känns det bra att det är klart och nu ser jag fram emot säsongen med Örebro. Jag trivdes där förra året och vi visade fin form på hösten med många bra resultat. Att komma tillbaka till en bekant miljö var en stor faktor i det här beslutet, säger Romain Gall.

Förra året slutade Örebro på en sjundeplats i den allsvenska tabellen. Närkelaget lyckades bland annat besegra Malmö FF på hemmaplan med 3-2.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Romain tillbaka till Örebro. Under hösten var han en viktig spelare för oss och blev bara bättre ju längre säsongen varade. Hans egenskaper i det offensiva spelet kombinerat med sin personlighet kommer stärka oss som lag. Romain har visat en stor vilja att komma tillbaka till Örebro och det känns jättebra att vi lyckas ro detta i hamn, säger ÖSK:s manager Axel Kjäll, till klubbens hemsida.