Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succéspelaren klar för Malmö

Romain Gall.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Ett hårdsatsande MFF förstärker ytterligare inför hösten.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

I morse kunde SportExpressen avslöja att Romain Gall, Gif Sundsvall och Malmö FF var överens om en övergång.

Nu bekräftar den sistnämnda klubben att Gall är Malmöspelare.

Detta via sin hemsida

Enligt SportExpressens uppgifter landar Gif Sundsvalls mittfältare Romain Gall i Malmö under onsdagen. Där ska han genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Efter det väntas han presenteras officiellt av klubben inom de närmaste dagarna. 

Nu har värvningen bekräftats av Malmö FF. 

– Romain Gall har haft en stark och snabb utveckling i Gif Sundsvall. Han kan tillföra spännande egenskaper som vi kanske inte har i truppen sedan Mattias Svanberg lämnade. Det är en snabb spelare som är duktig en mot en och bra i djupled‚ säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Romain Gall: 

– MFF är Sveriges främsta klubb och ett bra steg för mig att ta för att fortsätta att utvecklas. Det är en stor klubb med höga ambitioner. Jag hoppas på att kunna bidra med kreativitet, hårt arbete och mål. Jag ska ge allt jag kan på planen.

Romain Gall är född i Frankrike men har även amerikanskt medborgskap och medverkade regelbundet i USA:s ungdomslandslag. 2014 var han amerikanska U20-landslagets främsta målskytt.

- Det känns väldigt bra att komma till Malmö och jag ser verkligen fram mot att spela för klubben. Jag valde Malmö FF för att det är en storklubb i  Sverige och jag tror att det är ett bra steg i karriären för mig. Jag pratade med min agent och min familj och vi kom fram till att det här var det bästa alternativen, säger Gall till klubbens hemsida.

”Vill vinna titlar”

SportExpressen fick en pratstund med både Romain Gall och hans agent Remy Cherin.

Vad hoppas du kunna uträtta i Malmö F?

- Jag vill vinna titlar. Jag tror fortfarande att vi kan vinna SM-guld och sedan vill jag att vi ska gå så långt som möjligt i Champions League där det första steget blir att komma förbi kvalrundan. 

- Det blir tufft så klart, men inte omöjligt. 

I vilken roll på planen ser du dig helst i Malmö FF?

- Någon plats där jag får spela offensiv mittfältare. Antingen centralt eller på kanten. Det spelar egentligen inte någon roll för mig, men jag ska först vara med och bidra offensiven. 

Vad kan du säga om din tid i Sundsvall?

- Jag hade en fantastisk tid där. Alla lagkamrater, tränare och ledare välkomnade mig från dag ett. Vi har haft en bra säsong hittills och det har fått bra för mig personligen. Jag har Sundsvall att tacka för mycket. 

Hur viktigt var det att Sundsvall fick flera miljoner för dig när du gick till Malmö FF?

- Det var bra för Sundsvall att de får en bra övergångssumma och att de återigen visar att de kan sälja spelare vidare som kommer till klubben. Jag hade en fantastiskt fin utveckling i klubben. 

Gall är redo att spela redan mot Örebro den kommande helgen.

- Det fanns ett stort intresse för Romain, framför allt från MLS och en del andra klubbar i Skandinavien. Men Malmö FF kändes rätt redan från början. Det är en storklubb i Sverige med en historik att vinna titlar och sedan sälja vidare spelare till större ligor. 

- Romains främsta fokus nu är att hjälpa klubben att nå en topplacering i allsvenskan och sedan att lyckas bra i kvalet till Champions League, säger hans agent Remy Cherin.