Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riskerar förlora 25 miljoner – ber supportrarna att välja

Förra veckan kom beskedet idrotten väntat på och som gör att allsvenskan och damallsvenskan kommer att kunna starta den 14 juni.
Malmö FF deppar efter förlusten mot Wolfsburg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén och sportchefen Daniel Andersson.Foto: BILDBYRÅN

Malmö FF har sålt årskort för över 25 miljoner kronor.

Pengar som köparna nu har rätt att kräva tillbaka.

Därför erbjuder klubben årskortsinnehavarna en rad olika alternativ i kompensation för att MFF ska få behålla intäkterna.

Coronapandemin gör att allsvenskan kommer att inledas med spel inför tomma läktare.

Något som innebär att alla de som köpt årskort eller biljetter till allsvenska matcher har rätt att kräva fullständig återbetalning.

Även Malmö FF – med en halv miljard i eget kapital och 216 miljoner kronor i likvida medel vid årsskiftet – är hårt sargat av konsekvenserna av pandemin.

Klubben har inför årets allsvenska säsong sålt över 12 000 årskort. Väldigt lågt räknad, med ett genomsnittspris på 2 000 kronor per årskort (vilket är det billigaste kortet för vuxna), skulle MFF nu riskera att bli återbetalningsskyldiga 24 miljoner kronor som föreningen redan dragit in.

För att så många årskortsköpare som möjligt ska välja att inte kräva tillbaka sina pengar lanserar Malmö FF nu vad man kallar ett supporterpaket.

Tv-abonnemang eller Europabiljetter?

I det erbjuds lojalitetspoäng, poäng där ju fler man har innebär bättre chans att få biljetter till internationella matcher. Det finns också utlottning av allt från matchtröjor till logepaket. Utöver det erbjuder MFF en livesänd webbstudio timmen innan allsvensk match.

Ovanstående är grunderbjudandet.

Om årskortsköpare inte nöjer sig med det kan man också få två månader Dplay för att följa allsvenskan där, alternativt matchbiljetter om Malmö FF når gruppspel i Europa 2020 och om så inte sker får man biljetter till ett eventuellt Europakval 2021.

De två sista får supportrarna välja mellan.

– Ingenting kan ersätta atmosfären på läktaren men vi hoppas att vi kan erbjuda våra supportrar en himmelsblå upplevelse byggd på den värme och den anda som utmärker Malmö FF, säger Anna Nordström Carlsson, marknads- och kommunikationschef på Malmö FF i ett pressmeddelande.

 

Malmö FF har vunnit 20 SM-guld

MFF bildades 1910