Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rieks vill stanna i MFF: ”Tänker inte på att sluta”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sören Rieks ska debutera i Champions League som 34-åring. 

På hemmaplan väntar en guldstrid i allsvenskan.  

Samtidigt sitter han på ett utgående kontrakt med MFF. 

– Jag trivs med klubben och staden och med pressen vi har varje match, säger Rieks. 

Sören Rieks har varit en bärande spelare under MFF:s intensiva sommar som innehållit både kval till Champions League och kamp i den allsvenska toppen. 

34-åringen är nu nära ett av sina mål - nämligen att få göra debut i Champions League.  

– Det var på håret att man inte fick det, så klart är det stort. Det var ett av de stora målen med att komma hit, att få spela i CL. Det ska bli kul och häftigt att få de här matcherna. 

Förlänger gärna med MFF

Rieks kontrakt med MFF går ut efter den här säsongen men frågar man honom själv fortsätter han gärna i MFF. 

 – Ja, det vill jag gärna, absolut. 

För du samtal med MFF om en förlängning?

– Vi har varit tydliga innan att vi håller det internt mellan klubben och mig. När det är dags att prata om det är jag säker på att att vi kommer säga det till medierna också. 

Ett förlängt kontrakt med MFF skulle i såna fall innebära att han kan avsluta karriären i klubben. 

– Det beror på hur länge jag kan spela! Som sagt trivs jag och det har jag gjort sedan dag ett. Jag trivs med klubben och staden och med pressen vi har varje match. Det är en plats där jag gärna stannar kvar en längre tid, säger han.

Än så länge ser han inte slutet på sin karriär. 

– Så länge kroppen håller och man är sugen på att spela. Det är svårt att säga exakt, jag tror jag måste känna efter. Men just nu känner jag mig bra och jätte spelsugen. Jag tänker inte på att sluta.

”Har gjort det jobbiga nu”

MFF kliver in i en höst där man ska försöka hävda sig i Champions League. I jakten på turneringens gruppspel har man åkt på ett par plumpar hemma i allsvenskan där man jagar klubbens andra raka SM-guld. MFF ligger för tillfället trea i tabellen, tre poäng bakom serieledande AIK.  

– Jag tror att vi har gjort det jobbiga nu och tagit oss in i Champions League. Det har varit många urladdningar, i nästan varje runda har det varit tajt. Förhoppningsvis kan det ge lite luft i allsvenskan så att vi kan få lite bättre resultat, jag tycket ändå att vi har presterat bra i de matcherna som vi förlorat också, säger Rieks. 

På lördag väntar IFK Norrköping i allsvenskan och under tisdagens träning var det en decimerad skara spelare som tränade då MFF har nio spelare som är i väg på landslagsuppdrag. 

– Det har varit en liten grupp som tränat på. Det har varit speciellt när vi inte är så många liksom men det har varit bra träningar. 

Påverkar det kvaliteten på träningarna att ni inte är fulltaliga?

– Vi har fortfarande bra kvalitet men det är klart att det blir annorlunda övningar när vi inte är så många. Men ibland så är det skönt att ha en liten grupp där man kör intensivt. 

Under delar av träningen körde Rieks för sig själv och han klev också av träningen i förtid. Han ger dock ett lugnande besked inför matchen mot Norrköping. 

– Den (Kroppen) känns bra och det var enligt planen så det är inga konstigheter. Vi är lediga i morgon (onsdag) så sedan kör vi fullt på torsdag, säger Sören Rieks.