Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rieks vill avsluta karriären i Malmö

Sören Rieks vill stanna i MFF.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Dansken har varit en av lagets bästa spelare i år.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Han är inne på sin tredje säsong i MFF - och om Sören Rieks får bestämma kan det bli många fler. Dansken ser nämligen möjligheten att fortsätta resten av karriären i den himmelsblåa dressen.
– Jag ser gärna en avslutning i MFF. Jag och familjen trivs jättebra. Man får hela paketet här, säger 33-åringen. 

Det var i slutet av december 2017 som det stod klart att Sören Rieks skulle lämna IFK Göteborg. Dansken, som då gjort tre säsonger i allsvenskan, ville testa något nytt och de flesta förväntade sig därför se yttern gå utomlands.

Så blev det dock inte. En knapp månad senare skrev han i stället på för antagonisten Malmö FF - en övergång som väckte starka känslor i Göteborg.

I Blåvitt vann Rieks Svenska cupen 2015 och tanken var att han i MFF skulle rada upp titlar. Men även om det blivit stor succé i Europa med två raka sextondelsfinaler i Europa League är dansken fortsatt titellös med MFF. 

Rieks har fått nog: ”Dags att slå tillbaka nu” 

Dubbla cupfinalförluster och ett snubblande på mållinjen i fjolårets allsvenska guldstrid är det närmsta Rieks varit en pokal i Malmö FF. Nu har han fått nog. SM-guldet i år ska bara hem till Skåne. 

– Funderar man på noll titlar i vardagen blir det tufft. Jag kom till Malmö för att vinna titlar och jag är bara ännu mer sugen på det nu. MFF är vana att vinna och jag har inte fått göra det i klubben ännu. Det är dags att slå tillbaka nu. Ja, det är dags för det, utbrister Rieks vars MFF länge toppat årets allsvenska tabell. 

Förlängde i fjol – vill inte lämna 

Förra sommaren förlängde yttern sitt avtal med Malmö FF. Kontraktet sträcker sig över 2021 års säsong. Han har inga planer på att sticka utomlands. Tvärtom. Dansken vill fortsätta i MFF - och då avsluta karriären i det himmelsblåa laget. 

– Jag ser gärna en avslutning i MFF. Jag och familjen trivs jättebra. Barnen går i skola här och allt sådant. Vi får se vad som händer, men jag har kontrakt med klubben även nästa år och jag fortsätter gärna om båda parter kommer överens. 

”Kan inte dra till vilket pris som helst” 

Rieks har förutom spel i danska ligan och allsvenskan även svarat för några år i Holland där han gjorde 56 matcher och nio mål för NEC Nijmegen. 

Då han numera är 33 år gammal är det hög tid att dra utomlands om han vill hinna med ett sista äventyr innan karriärens slut, men det är inget som lockar speciellt mycket.

– Det är många faktorer som spelar in. Som sagt, hela familjen trivs här och man kan inte dra till vilket pris som helst. Jag är öppen för det mesta, men det viktigaste är vi alla trivs - och det gör vi här. 

Du skulle med andra ord vara nöjd om du avslutar karriären i MFF?

– Absolut. MFF är en toppklubb i Skandinavien. Vi har störst krav på oss, det är något jag känner igen från åren i Holland. Inställningen vi har i Malmö, att vi vill vinna till varje pris och plocka titlar - det är viktigt. Vi har det drivet. 

Att veta om att ni kan slå ut lag som Besiktas och få möta Chelsea i sextondelsfinal, det gör det enklare för dig att vilja stanna i MFF gissar jag?

– Ja men exakt. Det är det jag menar. Man får hela paketet i MFF. Det är den bästa klubben i Sverige, kanske i hela Skandinavien. Malmö är en klubb som ofta är ute i Europa och som jag sa, man får allt här!