Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rieks vill avsluta sin karriär i MFF

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sören Rieks är på väg mot en kontraktsförlängning.

Nu öppnar dansken för att avsluta sin karriär i MFF och slå sig ner i Malmö för gott.

– Jag känner mig hemma här, säger Rieks.

Inför säsongen 2018 värvades Sören Rieks av Malmö FF från IFK Göteborg. Hans kontrakt skulle löpa ut vid årsskiftet men i måndags kunde Kvällsposten avslöja att ett nytt tvåårsavtal var påskrivet. 

Nu kommenterar Rieks själv uppgifterna.

– Jag kan säga att vi närmar oss, men inte så mycket mer. Jag tror att vi kanske kommer höra om det de närmaste dagarna.

Hur skulle det kännas att avsluta din karriär i Malmö FF?

– Det skulle kännas bra, det har jag sagt hela tiden. Jag stortrivs här i både laget, klubben och staden. Det skulle vara grymt om det blev så.

Inte aktuellt med Danmark

Sören Rieks fyller 35 år kort efter att nästa allsvenska säsong inleds. Det nya tvåårskontraktet kan därför mycket väl vara det sista han skriver i karriären.

– Det är svårt att planera så mycket framåt när man kommer upp i den här åldern. Vi får se. Jag hoppas att jag kan vara kvar så länge som möjligt i klubben sen får vi se om det blir till jag är 37 eller 38 eller vad det blir.

Att flytta hem till Danmark för att avsluta karriären där är inget alternativ i nuläget.

– Nej, det är inte på tapeten, inte när jag trivs så bra här. Det här är den största och bästa klubben i Sverige och jag stortrivs. Jag spelar om guldet varje år och vi är ute i Europa. Jag hoppas kunna ha kvar den statusen så länge som möjligt.

Är Malmö hemma för dig eller ska du flytta tillbaka till Danmark efter karriären?

– Frågan är hur länge man håller på och vad man har för tankar om vad som händer efter karriären. Om det blir någonting inom fotbollen, kanske tränare, så skulle Malmö vara perfekt i och med att jag känner till allt här. Det skulle lätt kunna bli hemma eftersom jag varit här i en del och eftersom jag känner mig hemma här.

Vill bli tränare

Rieks har inte gått några tränarutbildningar än men han är sugen på det.

– Jag funderar på det men det blir lite svårt med tiden när vi har så tajt spelschema. Men det skulle vara kul att få det gjort. Det är trots allt inom fotbollen man har alla sina kunskaper och erfarenheter.