Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rieks räddade MFF från en historisk kris

Sören Rieks. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

UPPSALA/STOCKHOLM. Malmö FF var på väg mot en historisk dålig inledning av allsvenskan.

Då klev Sören Rieks fram och ordnade tre poäng mot Sirius.

– Det är sådana här matcher där det är viktigt att ta tre poäng, säger Markus Rosenberg.

Inför mötet med Sirius hade Malmö FF fyra poäng på tre matcher – vilket innebar att MFF behövde en seger för att undvika lagets sämsta inledning på tio år.

Det var Sirius som började bäst och fick matchens första chans redan efter tre minuter. Ian Sirelius mötte ett inlägg med pannan och tvingade Johan Dahlin att tippa bollen över ribban. 

Malmö hade svårt att få till spelet i inledningen men jobbade sig in i matchen. Det tog 17 minuter innan skåningarna skapade något hett, när Anders Christiansen sköt farligt från distans. Precis innan halvtid fick Eric Larsson öppet mål efter ett fint inlägg av Andreas Vindheim men dansken nickade över.

Hyllas i C More för sitt avslut

Istället kom ledningsmålet direkt efter paus när en misslyckas rensning hamlade hos Rieks som enkelt skruvade in 0-1 vid bortre stolpen. Det var mittfältarens första allsvenska mål för säsongen.

– Han lägger in bollen snyggt, det är ett högklassigt avslut, säger C Mores expert Jon Persson.

Det blev också matchens enda mål inför de 4292 åskådarna. Malmö seglar upp på tredje plats i tabellen med sju poäng. Sirius står kvar på sex pinnar och parkerar på en femteplats.

– Det går rätt fort. Rosenberg slår in bollen fort och bollen studsar precis innan, han tar bort den med yttersidan och då kan bollen ta vägen vart som helst. Det är otur att bollen hamnar hos Rieks, säger Siriustränaren Mirza Jelecak om Jesper Arvidssons misslyckade rensning.

”Det var fint att se”

MFF-tränaren Uwe Rösler:

– Sirius var bra och kämpade för oavgjort. Jag är imponerad av våra spelare, vi började inte bra, men de krigade på och löste det till slut. Markus och Johan tog samman spelarna och löste det här. Det var fint att se från ett tränarperspektiv. Vi fick målet i början av andra halvlek, tidigt från Sören Rieks som börjar komma i form igen. Han fick belöning för det i dag. Vi fick tre poäng, en hållen nolla, vilket är väldigt bra.

Rosenberg tycker att laget kom upp i nivå efter att man snackat ihop sig.

”Viktigt att ta tre poäng”

– Vi gick ihop och pratade om att inte vara så spretiga i pressen. På konstgräs är det svårare jämfört med hemma. Vi fick inte tag på dem. När vi gjorde det samlat blev det bättre och efter snacket tar vi över, säger MFF-kaptenen.

– Det är kanske inte den bästa match vi spelat men det är sådana här matcher där det är viktigt att ta tre poäng. Bortsett från de första tjugo minuterna är det vår match även om vi inte gör en hundraprocentig insats.

Känns det frustrerande att ni inte dödade matchen tidigare?

– Ja, det är klart. Speciellt så tunga som Sirius är i slutet när de slår långa bollar, Haglund är jäkligt duktig på att skarva dem och det blir obehagligt.

MFF:S SÄSONGSINLEDNINGAR DE SENASTE ÅREN

2019 7 poäng – trea i tabellen
2018 5 poäng – nia i tabellen – slutade 3:a

2017 10 poäng – etta i tabellen – GULD

2016 6 poäng – åtta i tabellen – GULD

2015 10 poäng – tvåa i tabellen – slutade 5:a

2014 12 poäng – etta i tabellen – GULD

2013 10 poäng – tvåa i tabellen – GULD

2012 7 poäng – sexa i tabellen – slutade 3:a

2011 12 poäng – etta i tabellen – slutade 4:a

2010 8 poäng – trea i tabellen – GULD

2009 10 poäng – etta i tabellen – slutade 7:a

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!