Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Sören Rieks om hånen – från gamla fansen

Publicerad

MALMÖ. Sören Rieks lämnade IFK Göteborg för ärkerivalen Malmö FF.

På söndagen ställdes han mot sitt gamla lag för första gången.

Då svarade supportrarna med hånramsor och banderoller.

– Jag hörde att de sjöng om mig, säger Rieks.

Sören Rieks lämnade IFK Göteborg efter fjolårssäsongen, en klubb han hade representerat sedan säsongen 2014. Några månader senare skrev han under uppmärksammade omständigheter på för ärkerivalen Malmö FF. 

Det rörde upp känslor och reaktioner.

Till en början var reaktionerna stora bland supportrarna, men övergången uppmärksammades även bland IFK Göteborg-spelare

På lördagen ställdes Rieks för första gången mot IFK Göteborg sedan flytten och rörde som väntat upp en del känslor. 

Rieks: "Hörde att de sjöng om mig"

Blåvitt-supportrarna svarade med en hel del ramsor om Rieks både inför och under matchen. En bit in i matchen hissades även en banderoll upp. 

Rieks berättar efter 1-0-segern mot Blåvitt att det var en speciell match för honom, men att han också var medveten om att IFK Göteborg-supportrarna sjöng om honom.

Men enligt dansken så var det inget som påverkade.

– Jag hörde att de sjöng om mig, men inte vad, säger Rieks efteråt.

Kan du stänga av helt eller påverkar det lite?

– Jag försökte stänga av så mycket som möjligt och fokusera på det som hände under matchen i stället. Man vet allt de sjunger allt möjligt, men jag hörde aldrig vad.

Hur var det att ställas mot IFK Göteborg igen?

– Det var speciellt, man känner alla väl och har tränat med dem. Det var speciellt, men under matchen tänkte jag inte så mycket på det. Jag försökte göra det så bra som möjligt.

Redan efter ett par minuter delade Sebastian Eriksson ut en tuff tackling på Rieks. Domaren friade men Magnus Pehrsson har efteråt uttryckt att han gärna sett en varning på Eriksson. 

Rieks: "Det var mycket krig där ute"

Rieks var dock inte lika upprörd.

– Det var mycket krig där ute. Många dueller men det är svårt att få till spelet på den här planen, eftersom att den var tung. Vi var tvungna att vara redo för dueller och det tycker jag att vi var. 

Det var en ganska fysisk match med en del dueller. Hur upplevde du nivån?

– Det var som vanligt, tycker jag. Det är bra med tuffa dueller, så ska det vara i sådana här möten.

Har du pratat med Sebastian Eriksson efter matchen med tanke på tacklingen?

– Ja, vi hälsade på varandra och önskade varandra lycka till. Den tacklingen var som förväntat, det ska vara så med tuffa tacklingar. Man får gilla det. Jag tycker domaren höll en fin nivå, det var inte över gränsen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag