Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sören Rieks om hånen – från gamla fansen

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Sören Rieks lämnade IFK Göteborg för ärkerivalen Malmö FF.

På söndagen ställdes han mot sitt gamla lag för första gången.

Då svarade supportrarna med hånramsor och banderoller.

– Jag hörde att de sjöng om mig, säger Rieks.

Sören Rieks lämnade IFK Göteborg efter fjolårssäsongen, en klubb han hade representerat sedan säsongen 2014. Några månader senare skrev han under uppmärksammade omständigheter på för ärkerivalen Malmö FF. 

Det rörde upp känslor och reaktioner.

Till en början var reaktionerna stora bland supportrarna, men övergången uppmärksammades även bland IFK Göteborg-spelare

På lördagen ställdes Rieks för första gången mot IFK Göteborg sedan flytten och rörde som väntat upp en del känslor. 

Rieks: "Hörde att de sjöng om mig"

Blåvitt-supportrarna svarade med en hel del ramsor om Rieks både inför och under matchen. En bit in i matchen hissades även en banderoll upp. 

Rieks berättar efter 1-0-segern mot Blåvitt att det var en speciell match för honom, men att han också var medveten om att IFK Göteborg-supportrarna sjöng om honom.

Men enligt dansken så var det inget som påverkade.

– Jag hörde att de sjöng om mig, men inte vad, säger Rieks efteråt.

Kan du stänga av helt eller påverkar det lite?

– Jag försökte stänga av så mycket som möjligt och fokusera på det som hände under matchen i stället. Man vet allt de sjunger allt möjligt, men jag hörde aldrig vad.

Hur var det att ställas mot IFK Göteborg igen?

– Det var speciellt, man känner alla väl och har tränat med dem. Det var speciellt, men under matchen tänkte jag inte så mycket på det. Jag försökte göra det så bra som möjligt.

Redan efter ett par minuter delade Sebastian Eriksson ut en tuff tackling på Rieks. Domaren friade men Magnus Pehrsson har efteråt uttryckt att han gärna sett en varning på Eriksson. 

Rieks: "Det var mycket krig där ute"

Rieks var dock inte lika upprörd.

– Det var mycket krig där ute. Många dueller men det är svårt att få till spelet på den här planen, eftersom att den var tung. Vi var tvungna att vara redo för dueller och det tycker jag att vi var. 

Det var en ganska fysisk match med en del dueller. Hur upplevde du nivån?

– Det var som vanligt, tycker jag. Det är bra med tuffa dueller, så ska det vara i sådana här möten.

Har du pratat med Sebastian Eriksson efter matchen med tanke på tacklingen?

– Ja, vi hälsade på varandra och önskade varandra lycka till. Den tacklingen var som förväntat, det ska vara så med tuffa tacklingar. Man får gilla det. Jag tycker domaren höll en fin nivå, det var inte över gränsen.