Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rieks förklarar sitt utbrott mot ”AC”

Sören Rieks och Anders Christiansen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Försäsongen var jobbig och MFF värvade Veljko Birmancevic som utmanare om en plats i startelvan.

Sören Rieks har svarat – med två mål på två matcher.

– För egen del är det viktigt, säger yttermittfältaren.

På grund av skador och allmän formsvacka var Sören Rieks allt annat än nöjd med sin försäsong. I genrepet mot IFK Göteborg startade nyförvärvet Veljko Birmancevic och det mesta pekade på att han skulle ta platsen som vänstermittfältare även i den allsvenska premiären – fram till att han skadade låret.

När serien startade med hemmamatchen mot Hammarby var Sören Rieks tillbaka. Han gjorde ett mål i 3-2-segern och fick chansen på nytt mot Häcken i söndags. Där blev det mål på nytt och en 2-1-seger. 

– Som offensiv spelare blir man oftast bedömd på målen och mål ger självförtroende. Jag har inte haft den bästa försäsongen, med skador och sånt, så då är det skönt att få en bra start som gynnar klubben och laget, säger Rieks.

Rieks hyllar lagkamraterna

Han är medveten om att konkurrensen kommer fortsätta vara hård. Veljko Birmancevic är på väg tillbaka från sin skada och unge Sebastian Nanasi imponerade under försäsongen.

– Sebbe har gjort det jättebra och Veljko har sett bra ut så det gäller att hålla sig i bra form och prestera.

– Men Jon (Dahl Tomasson) vet vad jag går för och vad jag kan så det är inte så att jag måste ut och visa upp mig varje gång men det är klart att jag ska prestera för att få spela.

Skällde på Christiansen

Under försäsongen väcktes frågan om mättnadskänsla i MFF. Kunde de tidigare framgångarna innebära att en meriterad trupp inte var beredd att ge allt som krävs? Under säsongsinledningen har MFF bevisat motsatsen. Utbytte Sören Rieks utbrott när Anders Christiansen mot Häcken missade öppet mål vid ställningen 2-1 kan ses som ett tecken.

– Han tyckte kanske att vi skulle ha lite mer spänning men det var frustrerande att se. Man vet ju hur viktigt det är att få tre poäng borta mot Häcken. Det var därför jag reagerade som jag gjorde. Men det är ren kärlek, han vet ju att vi har höga krav på varandra och speciellt på honom, säger Rieks.

”Blir ofta hetsigt”

Den inställningen ska genomsyra allt, tycker han. Och det gör den oftast.

– Även i träning, när vi har tävlingar där så blir det ofta hetsigt och folk vill vinna till varje pris. Jag tycker att vi tar med det in i matcher. Det som kännetecknar den här klubben, kraven som finns och att man ska leva upp till dem för att få spela i Malmö, är att vinna matcher och titlar.