Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar MFF för ÖSK – väljer udda nummer

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF lånar ut Carlos Strandberg.

Anfallaren ska spela med Örebro under våren.

– Det är en väldigt tuff konkurrenssituation i MFF, samtidigt som Carlos är i en period där han behöver spela mycket, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Carlos Strandberg har haft svårt att ta en plats i Malmö FF:s anfall där konkurrensen blivit ännu hårdare den här säsongen.

I premiären mot Häcken startade Marcus Antonsson och Jo Inge Berget. Guillermo Molins kom in som första ersättare och först därefter fick Strandberg komma in på planen.

Då satt dessutom Markus Rosenberg på läktaren eftersom han fortfarande inte är i toppslag efter sin knäskada.

Nu lånas Carlos Strandberg ut och ska under våren dra på sig Örebros tröja med nummer 99 på ryggen.

– Han har enormt hög potential och det har han visat många gånger. Vi hoppas att det här kommer att hjälpa honom att visa vad han kan, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Strandberg byter Malmö FF mot Örebro

I Örebro SK är man nöjd över att ha förstärkt truppen.

– Vi är väldigt glada att hälsa Carlos välkommen till ÖSK. Vår bedömning är att Carlos är en spelare som kommer tillföra spetsegenskaper till vår redan starka trupp. Carlos är en spelare som är stark, snabb och har en fin vänsterfot. Trots sin ringa ålder har han en stor erfarenhet och jag är övertygad om att han kommer bidra till ÖSK på ett väldigt positivt sätt, säger managern Axel Kjäll till klubbens hemsida.

Strandberg själv, som fyller 23 om drygt en vecka, hoppas kunna leverera direkt för sin nya klubb.

– Jag ser fram emot att komma till ÖSK. Jag är i bra form och längtar efter att visa Örebro-publiken vad jag går för. När den här möjligheten dök upp så fick jag en väldigt bra känsla efter mina snack med Axel, säger Strandberg till Örebros hemsida.