Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Rasmus kan vara tillbaka på onsdag”

Publicerad

Kalmar tog ledningen borta mot IFK Norrköping. Men glädjen blev kortvarig - hemmalaget kvitterade omgående och vann tillslut med 3-1. 

– Svårt att snacka bort 3-1, men det är lite bittert, säger Nanne Bergstrand. 

Kalmar FF fick en drömstart borta mot IFK Norrköping på Östgötaporten. Viktor Elm nådde högst på Chima Akas hörna efter att målvakten Isak Pettersson krockat med en medspelare och fallit. 

Dessvärre för Kalmar kom hemmalagets kvittering direkt. David Moberg-Karlsson hittade fram till Alexander Jakobsen som behärskat placerade in 1-1. 

Lika mycket av en kalldusch blev 2-1 som kom direkt efter halvtidsvilan. Slarv från Kalmars försvarare gjorde att Moberg-Karlsson kunde peta in ledningsmålet. 

– Det är såna saker som spelarna måste lära sig, säger Nanne Bergstrand om det insläppta målet. 

Det var framför allt på hörnor som Kalmar hotade IFK Norrköping. På lagets åtta hörnsparkar blev det farligt mer eller mindre varje gång. 

”Svårt att snacka bort”

Papa Diouf hade den bästa chansen för bortalaget att kvittera när senegalesen nickade tätt utanför. Romario hotade flera gånger på distans. Ett skott som Isak Pettersson nästan tappade in men också en frispark på tilläggstid som smekte ena stolpen. 

Viktor Elm slängdes upp i anfallet de sista minuterna utan effekt. I stället stängde Jordan Larsson matchen med 3-1 på tilläggstid. 

Nanne Bergstrand var besviken efter matchen men han tyckte att det fanns positiva bitar att ta med sig. 

– Det är svårt att snacka bort 3-1, men taktiskt sett gör vi en bra match. Det är lite bittert eftersom vi kunde gjort 2-0 innan deras mål, matchen kunde utvecklat sig på olika sätt, säger Bergstrand. 

Kalmarsupportrarna kan eventuellt få se Rasmus Elm i nästa match hemma mot Östersund på onsdag. 

– Rasmus kan vara tillbaka på onsdag. Erton (Fejzullahu, reds. anm.) har problem med en baksida. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag