Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rasmus Bengtsson: ”Vi behöver inte rusa fram”

Rasmus Bengtsso.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson gjorde 2-0-målet hemma mot Bnei Yehuda. Här firar han med Anders Christiansen och Eric Larsson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

TEL AVIV. Så länge Malmö FF inte släpper in tre mål eller fler tar sig laget vidare till Europa Leagues gruppspel.

Men Rasmus Bengtsson vill inte bara försvara.

– Taktiken är inte att parkera bussen, säger mittbacken.

När MFF slog ut Zrinjski Mostar i den senaste kvalomgången gjorde man det genom att först vinma med 3-0 hemma på Stadion i Malmö.

1-0-förlusten i returen i Bosnien och Hercegovina spelade mindre roll, det blev avancemang ändå.

I playoff är läget nu detsamma. Hemma på Stadion gjorde Markus Rosenberg, Rasmus Bengtsson och Oscar Lewicki de mål som gör att MFF på nytt har en 3-0-ledning att försvara i returen på bortaplan. Men att ställa sig lågt, parkera bussen och helt ge över initiativet till Bnei Yehuda Tel Aviv är inte rätt väg att gå, tror Rasmus Bengtsson.

– Vi kommer hit för att försöka vinna matchen och känna att vi gör en bra match, säger mittbacken.

Anpassar sig efter resultatet

Även om bussen inte ska parkeras helt så har resultatet i förra veckans match betydelse för hur Malmö FF tar sig an returen. Inledningen kan bli mer avvaktande än vanligt.

– Vi behöver inte rusa fram och vi ska inte bjuda på några omställningslägen, spela dumt eller så. Vi har resultatet i bakhuvudet. Det är de som behöver öppna upp sig, de som behöver fram. Det är så klart en fördel för oss, säger Rasmus Bengtsson.

Rutinen viktig för MFF

Att Malmö FF kunde stänga igen bortamatchen mot Zrinjski och släppa in 1-0 först i den 90:e minuten är något som Rasmus Bengtsson och hans lagkamrater tar med sig. Att spela kvalmatcher är på många sätt annorlunda än att spela i allsvenskan.

– De senaste åren har vi fått bra erfarenhet av sådana här resor med Europamatcher och så. Det känns tryggt, säger Rasmus Bengtsson.