Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rakip kan byta landslag för att spela EM i sommar

Erdal Rakip i MFF-tröjan.
Foto: BILDBYRÅN
Erdal Rakip i svenska landslaget.

Efter Anel Ahmedhodzic.

Här är nästa egna unga MFF-stjärna som är på väg att välja bort Sverige.

– Det hade så klart varit stort för mig att spela EM för Makedonien, säger Erdal Rakip.

Förra året valde Anel Ahmedhodzic bort det svenska landslaget för spel med Bosnien.

Nu är Erdal Rakip – som spelat U21-landskamper för Sverige – på väg att göra ett liknande val.

MFF-mittfältaren bekräftar att kontakter med Nordmakedoniens finns och att de hört sig för om Rakip kan tänka sig att spela för dem.

– Vi har haft lite kontakter och snackat. Vi får se hur det blir när tävlingsmatcherna startar här till våren, säger Erdal Rakip.

Rakip drömmer om EM

Erdal Rakip är född i Malmö men båda hans föräldrar har rötterna i Nordmakedonien och större delen av hans mammas släkt bor kvar där. Erdal Rakips familj har även ett hus i landet.

– När jag var yngre var jag där varje sommar och varje vinter. Jag åker dit och hälsar på släkten så ofta jag hinner, säger Rakip.

Nordmakedonien är precis som Sverige kvalificerat för det EM som är planerat att spelas i sommar.

Och Erdal Rakip sticker inte under stol med att han när en dröm om EM-spel.

Att MFF:aren skulle slå sig in i den svenska truppen är i nuläget inte sannolikt med framstötarna från Nordmakedonien vittnar om något annat.

– Det hade så klart varit stort att spela EM för ett land som jag varit så mycket i, där halva min släkt bor och som är en stor del av mig, säger Rakip och fortsätter.

– Jag har aldrig stängt dörren för Makedonien. Men när jag spelade U21 för Sverige så var det Sverige som gällde. Jag har pass till Makedonien också och vi får se hur det blir, dörren är lite mer öppen nu.

”Får se hur det blir”

Dock upptar landslagsframtiden inte alltför mycket av Rakips tankeverksamhet.

– Vi har inte pratat så mycket. Det är mest min agent (Markus Rosenberg) som håller i det. Så det är ingenting jag tänker jättemycket på just nu utan vi får se hur det blir längre fram, säger Rakip.

Är det här årets mål i hela fotbollsvärlden?