Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLMagnus Pehrsson. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Magnus Pehrsson. Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Magnus Pehrsson Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNMagnus Pehrsson Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magnus Pehrsson Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Prestationen är där för att vinna matchen"

Publicerad

Tredje raka förlusten, två segrar på de nio senaste.

Då tänker Magnus Pehrsson sitta kvar som tränare för Malmö FF.

– Det är mitt jobb att göra. Det är min inställning, ja, säger MFF-tränaren.

När Trelleborgs FF i sista ordinarie matchminuten avgjorde derbyt på Vångavallen var det på inget sätt orättvist.

Hemmalaget hade varit lika bra som Malmö FF.

– Jag förstår att känslorna finns att vi är inte tillräckligt bra just nu, och det kan man säga. Vi fick noll poäng med oss vilket vi i MFF inte tycker är riktigt bra, säger Magnus Pehrsson.

På frågan om han tänker sitta kvar som MFF-tränare svarar han:

– Det är mitt jobb att göra. Det är min inställning, ja. Just nu känns det väldigt, väldigt tungt, säger han och fortsätter:

– Vi gör en bättre prestation i dag jämfört med senast. Jag vet att det inte är så som historien skrivs efter det här resultatet, men så var det. Just nu står inte stjärnorna rätt.

Över 90 minuter, var tycker du att ni brister så att ni inte tar poäng i dag?

– Vi har ett antal faktorer vi tittar på under matchen och vi vinner alla dem med ungefär dubbla (jämfört med TFF). Dubbla i avslut, dubbla i rätt läge. Rättvända framför deras backlinje är till och med åtta gånger större. Men jag vet att det inte spelar någon roll att jag svarar det nu.

– Men prestationen är där för att vinna den här matchen på alla de faktorer som vi vet avgöra matcher. Då handlar det om skickligheten att förvalta det.

Det är många gånger den här säsongen du pratat om att prestationen är där, men inte poängen. Att det går igen, vad tyder det på?

– Man brukar säga att man kan påverka ungefär 50 procent av resultatet i fotboll, resten är tillfälligheter. Det gäller att göra jäkligt mycket av de där 50 procenten. Så är det. Det är därför fotboll är så svårt att betta på, för att det görs så lite mål i fotboll. I dag gjordes det ett, säger Magnus Pehrsson och förklarar sina känslor efter TFF-förlusten.

– Vi har höjt oss, vi har gjort något bättre tillsammans, men det hjälper inte ett skit. Jag mår inget bra, så klart.

Läs mer: Kvällspostens Mattias Larsson – "En prickfri prestation och ett fenomenalt fiasko" 

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag