Graham Potter. Foto: TOYIN OSHODI/PROSPORTSGraham Potter. Foto: TOYIN OSHODI/PROSPORTS
Graham Potter. Foto: TOYIN OSHODI/PROSPORTS
Fouad Bachirou. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFouad Bachirou. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Potters förhoppning: ”Han gillar inte det”

Publicerad

På lördag väntar semifinal i svenska cupen, minus 10 grader och en första jämtländsk återkomst för en frusen Fouad Bachirou.

– Hoppas att det blir kallt, det gillar inte Fouad, säger Graham Potter till Östersunds Posten.  

– Jag gillar det inte och vänjer mig inte, säger Fouad Bachirou till Sydsvenskan.  

Under lördagens tidigarelagda kvartsfinal mot IFK Göteborg hemma på gamla IP säkrade Malmö semifinalplatsen med sin 1-0 vinst. 

Ännu en 1-0 seger i ett sent avgörande mot Gais räckte för att konstatera motståndet för den kommande helgens semifinal, de regerande cupmästarna Östersund. 

Matchen kommer att spelas på Jämtkraft arena och blir det första mötet med gamla lagkamraterna för Malmömittfältaren Fouad Bachirou. 

Semifinal på Jämtkraft arena 

Det var en omtalad övergång via en utköpsklausul till de allsvenska mästarna i vinter. Men det enda kyliga mottagande Bachirou förväntar sig är det jämtländska klimatet.

Låga temperaturer generellt är något fransmannen säger sig ha svårt att hantera. 

– Kylan var svår för mig personligen. Jag kunde inte känna mina tår. Det är nog det värsta jag varit med om, säger han till Sydsvenskan om det senaste bortamötet mot Gefle. 

"Kunde inte känna mina tår"

Efter fyra år i Östersund säger han sig fortfarande inte ha acklimatiserat sig till minusgraderna, som han hoppades han skulle slippa i Malmö.  

– Jag gillar det inte och vänjer mig inte. Hade inte räknat med det här i Malmö.

När det sydsvenska laget blåser vidare norrut på lördag passar huvudtränare Graham Potter på att skicka en hint till sin gamla mittfältare.

– Hoppas att det blir kallt, det gillar inte Fouad, säger han till Östersunds Posten.

 

LÄS MER: Bachirou: "Jag tror inte det blir lika illa" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag