Portugisisk klubb vill ha Strandberg

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN / TT / TT NYHETSBYRÅN

Carlos Strandberg kan vara på väg att säljas till Portugal. 

Enligt SportExpressens uppgifter har Sporting Braga kontaktat Malmö FF om att köpa loss anfallaren – som just nu är utlånad till Örebro SK. 

Kommer parterna överens om en övergångsumma och spelaren kommer överens om de personliga villkoren säljas han redan nu i sommar. 

Det var den 18:e juli som Malmö FF meddelade att Carlos Strandbergs utlåning till Örebro SK förlängdes. ÖSK var glada över att man kunde få ha kvar anfallaren i lagbygget – i alla fall så länge som ingen annan klubb skulle köpa loss spelaren. 

– Vi är otroligt glada att kunna förlänga vårt låneavtal efter en god dialog med både Malmö och Carlos. Carlos är en karaktär som är driven och som hela tiden vill mer och framåt. Han har under våren bidragit stort både på och utanför planen under allsvenskans första halva. Vi trivs väldigt bra med Carlos och han trivs väldigt bra i vår miljö, sa Örebro SK:s manager Axel Kjäll då. 

Finns en klausul i låneavtalet

Men det fanns som sagt en hake. I kontraktet står det att MFF kan sälja Strandberg om klubben får rätt bud.

– Den risk som finns med den här typen av upplägg är vi fullt medvetna om och har också med i vår beräkning. Vi har många bra forwards i vår trupp, sa Kjäll då. 

Under utlåningen har det blivit succé för Strandberg som bland annat gjorde hattrick mot Helsingborg i slutet av juli och som sammanlagt gjort sju mål och två framspelningar. 

Kan säljas till Braga

Men nu kan han säljas till Portugal .

Enligt väl initierade uppgifter till SportExpressen har Sporting Braga tagit kontakt med Malmö FF gällande att köpa loss spelaren. En första kontakt är tagen och förhandlingarna mellan parterna om ett köp kan inledas inom kort. Skulle parterna komma överens samtidigt som spelaren kommer överens med klubben om de personliga villkoren blir köpet av redan nu i sommar och han lämnar därmed allsvenskan. 

Återstår att se hur förhandlingarna fortskrider.