Supporter knivrånades på Malmö FF-biljetter

Tidigt i morse ringlade kön runt stadion av MFF-supporters som ville ha biljetter till matchen mot Chelsea. Här rånades en man i 50-årsåldern på sina biljetter som han precis köpt. Foto: Privat
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Under natten har MFF-supportrar köat för att säkra en biljett till Malmös möte med Chelsea. Biljetterna började säljas klockan 10.

En kvart senare rånades en trogen MFF-supporter i 50-årsåldern på sina biljetter precis utanför stadion, enligt en anmälan till polisen. 

Mannen var en av de första som kom ut från stadion med biljetter till MFF:s bortamatch mot Chelsea. Då slog rånarna till mot honom och hotade med kniv.

– En man ringer och berättar att han blivit knivrånad på matchbiljetter. Han beskriver att två gärningspersoner hotat honom med kniv utanför ingång 51, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd.

Mannen blev rånad på fyra biljetter. Mannen ska enligt uppgift till Kvällsposten ha köat sedan kl 19 i går.

– Vi har varit på platsen och pratat med mannen och tagit upp en anmälan.

MFF: "Vi ska försöka hjälpa honom"

Mannen ska inte vara fysiskt skadad. Han tog kontakt med en ordningsvakt och gjorde sedan en polisanmälan.

– Det här är en trogen MFF-supporter som jag känner väl. Vi ska försöka hjälpa honom på alla sätt vi kan, men hur vet jag inte just nu. Vi är mitt uppe i biljettförsäljningen, säger Pierre Nordberg, medlems- och supporteransvarig på MFF.

Biljetterna som säljs i dag är inte möjliga att spåra.

– Vi har fått biljetterna från Chelsea och de är inte personliga på något sätt. Mitt råd är att man tar en bild av biljetterna och får med streckkoden. Då kan möjligen Chelsea spåra vem som senare använder stulna biljetter, säger Patrik Jandelin, evenemangsansvarig på MFF.

Totalt säljs i dag cirka 2 700 biljetter till matchen mot Chelsea.