Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: MFF ska stoppa tippade skyttekungen

SportExpressens fotbollskrönikör om allsvenska starten.
Franz Brorsson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Astrit Selmani.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Astrit Selmani pekas av många experter ut som allsvensk skyttekung i år.

Franz Brorsson ska se till att försvåra för Hammarbys anfallare.

– Det kan passa mig att det blir mycket dueller, säger MFF-backen.  

Med 15 mål för Varberg i fjol var Astrit Selmani en av allsvenskan största utropstecken. Den 23-årige anfallaren köptes av Hammarby och har goda chanser att vinna skytteligan i år. Franz Brorsson säger inte emot.

– Det är en bra spelare så klart. En smart spelare. Stark, säger MFF-mittbacken.

Planen för att stoppa Selmani är klar.

– Det gäller att ligga nära och vi har en snabb och stark backlinje så jag tror att vi ska klara det bra. Men det blir en tuff uppgift, absolut.

Brorsson konkurrerar med Nielsen

Franz Brorsson brukar ha bra koll på spelare som Selmani, tycker han själv. Det finns typer han tycker är svårare att hantera.

– De lite kortare som har snabb acceleration på små ytor.

– De större har man oftast bättre koll på och vet var de är. Det kan passa att det blir mycket dueller, jag gillar dueller och hoppas att jag vinner fler än deras anfallare.

Mittbacksplatsen bredvid Anel Ahmedhodzic är den position i MFF:s startelva som det varit hårdast kamp om under försäsongen. Franz Brorsson och Lasse Nielsen har båda kämpat för att ta den.

– Det har varit en tuff konkurrenssituation här, som det alltid är. Men jag känner att jag har gjort bra träningar och visade mot Göteborg att jag är i bra form. Jag är redo att starta om jag får chansen, säger Brorsson.

Se också:

Här är fem saftiga transfers - Zlatan inte etta på listan–