Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Piken: ”Vi är bara här för att förstöra”

Det blev oavgjort 1-1, mellan Varberg och Kalmar.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det blev oavgjort 1-1, mellan Varberg och Kalmar.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Varberg åkte till Kalmar för att förstöra för hemmalaget.

Och nykomlingen lyckades – det blev oavgjort efter en tjurig och hård tillställning. 

– Det var fajt i dag, säger gästernas målskytt Jon Birkfeldt.

Ett Kalmar som slåss för överlevnad.

Ett Varberg som med näbbar och klor vill ta de sista poäng som krävs för att spela allsvensk fotboll 2021. 

Då blev det mer kamp än skönlir på Guldfågeln arena. 

– Det är tennis, bollen går bara så här, sa Astrit Selmani till Dplay efter den första halvleken, och skakade på huvudet från höger till vänster.

Varbergskaptenen trivdes med den tjuriga matchbilden:

– De går för tre poäng. Vi är bara här för att förstöra. 

”Krävdes något särskilt”

Varberg lyckades ”förstöra” i 48 minuter – sedan tog Kalmar ledningen. Efter en mycket elegant bollhantering av Filip Sachpekidis blev Isak Magnusson frispelad, och kunde placera in smålänningarnas ledningsmål. 

Ett mål som för en stund tajtade till den allsvenska bottenstriden. Plötsligt hade KFF samlat ihop 21 poäng, lika många som Helsingborg och IFK Göteborg.

– Det krävdes något speciellt för att vi skulle få en målchans, och mottagningen av Sachpekidis är av högsta klass, konstaterade Dplay-experten Pär Hansson.

Kort senare höll Isak Magnusson på att bli tvåmålsskytt, när han tog vara på en svag hemåtnick och blev helt frispelad mot Stojan Lukic. Men 22-åringen missade bollen, och chansen rann ut i sanden. 

Dramatik under slutminuterna 

I stället kom kvitteringen från Varberg.

20 minuter efter ledningsmålet kunde nämligen Jon Birkfeldt mycket enkelt rulla in 1-1-målet.

– Det var fajt i dag. De var kanske lite mer desperata efter en trepoängare än vi. Det böljade fram och tillbaka, lite domslut hit och dit som jag inte behöver kommentera så mycket mer. Men det var åt båda håll, sa Birkfeldt till Dplay efter slutsignalen.

Kvitteringsmålet blev matchens sista fullträff.

Detta trots att Varbergs Astrit Selmani hade en boll på mållinjen, efter att han lyckats överlista hemmamålvakten Ole Söderberg. Men Johan Stenmark var vaken i försvaret, och lyckades rensa undan i elfte timmen. 

Det oavgjorda resultatet innebär att Varberg har spelat ihop 27 poäng, och parkerar på en tiondeplats. Kalmar är kvar på nedflyttning med 19 poäng.

TV: SE FLER SPORTNYHETER