Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peña: ”Tror att jag är nära nu”

Sergio Peña startade mot Chelsea.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Nu hoppas peruanen även ingå i elvan mot Varberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sergio Peña gjorde sin första start i Champions League i veckan. Han hoppas nu även ingå i Jon Dahl Tomassons elva mot Varberg och peruanen menar att den hundraprocentiga formen är nära.

– Jag är kanske på 95 procent nu, säger sommarförvärvet.

Det var i början av augusti som Malmö FF lyckades landa den peruanska landslagsmittfältaren Sergio Peña som hämtades in från nederländska FC Emmen. Den tidigare Granada-spelaren ansågs vara en klassvärvning men hittills har han inte hunnit visa så mycket på grund av skadebesvär. 

Innan onsdagens 0–4-förlust mot Chelsea hade Peña bara startat en allsvensk match, gjort två inhopp i ligaspelet samt att han hoppat in i en av två Champions League-drabbningar.

Men så på Stamford Bridge kom första starten i Europaspelet för Peña, men resultatet var förstås inte det som han önskade sig.

– Men jag tror att det kommer bli en annan match när vi möter Chelsea på hemmaplan. Jag vill alltid vinna och det vill laget också, men ibland är det svårt, säger Peña. 

Press på MFF efter Djurgårdens viktoria 

Under söndagseftermiddagen gästas Varberg av MFF och efter Djurgårdens seger mot Kalmar är skåningarna piskat att vinna för att fortsatt toppa allsvenskan.

– Vi behöver vinna den här matchen, vi behöver tre poäng. Det är viktigt.  

Att ställa om från Champions League-gruppspel på Stamford Bridge till att spela seriematch på Varberg Energi Arena ser 26-åringen inte som några konstigheter.

– Det är samma sak. Visst, Champions League och allsvenskan är två olika tävlingar men vi spelar ändå om samma sak för vi vill alltid ha tre poäng, konstaterar Peña som hoppas på ny startplats.

– Jag vill starta men det är tränarens beslut. Jag vet inte. Kanske startar jag, kanske inte. Jag vill spela, om det sedan är 90 minuter eller fem minuter, det är samma för mig. 

Ännu har vi inte sett det bästa av Peña, men han själv menar att han snart är uppe på sin högstanivå igen.

– Jag är inte hundra men jag tror att jag är nära. Jag är kanske på 95 procent nu.

Tomasson säger nej: ”Kan inte ge hela startelvan” 

Efter lördagens träning berättade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson att Johan Dahlin vaktar målet och att Niklas Moisander gör första starten sedan augusti efter skadeproblematiken. När frågan om Peña finns med i elvan skrattar dansken.

– Jag kan inte ge hela startelvan. Vi får se, men jag är glad att han kommit igång! 

En som tror att Peña kommer tillföra mycket till MFF är kapten Anders Christiansen.

– Tyvärr blev han skadad i början men det är en fantastisk värvning. Han påminner om Yotún (Yoshimar, peruansk spelare i MFF 2015-2017) som vi kommer ihåg. Fantastisk med tekniken och bollen vid fötterna! Han kommer bli en riktigt fin vinst när han kommer upp i hundra procents matchform.