Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pekas ut: Är en av hela världens största talanger

Tim Prica gjorde ett inhopp för Malmö FF i Europa League-kvalet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tim Prica. Foto: BILDBYRÅN

Tim Prica hoppade in i den 78:e minuten när Malmö FF ledde med 5-0 mot Falkenberg.

Mer allsvensk speltid har han inte.

Nu pekas den 17-åriga anfallaren ut som en av världens största talanger.

Tidningen The Guardian listar varje år de största fotbollstalangerna i världen. Sedan 2014 har det alltid funnits med en svensk spelare på listan.

Då var det Erik Andersson, därefter har Zackarias Faour, Alexander Isak, Filston Mawana och Kevin Ackermann tagit plats.

I år är det Tim Prica som är med. Enligt The Guardian är MFF-anfallaren en av världens 60 största talanger i 2002-årskullen.

The Guardian omnämner Prica som en kraftfull anfallare och lyfter främst fram hans insatser i de svenska U-landslagen där han bland annat gjorde de två målen mot Serbien som tog Sverige vidare till U17-EM.

Tim Prica hoppar in för MFF borta mot Ballymena. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tim Prica är son till Rade Prica

Tidningen påpekar också att Tim Prica har att brås på då hans pappa, Rade Prica, gjort mål i både Premier League, Bundesliga, Champions League och det svenska landslaget.

Utöver det allsvenska inhoppet mot Falkenberg har Tim Prica gjort ett till framträdande för MFF i tävlingssammanhang. När Malmö FF kvalade till Europa League, hade vunnit hemma med 7-0 mot Ballymena och ledde med 2-0 på bortaplan fick 17-åringen ett inhopp i den 61:a minuten.

Så har det gått för svenskarna på The Guardians talanglista

Erik Andersson (2014): Var en supertalang i Landskrona Bois och värvades av Malmö FF. Där gick det tyngre. Skador och hård konkurrens gjorde att speltiden uteblev. I dag är den centrala mittfältaren 22 år gammal och spelar för Trelleborgs FF i superettan.

 

Zackarias Faour (2015): En MFF-talang som i unga år drog över till Manchester Citys ungdomsakademi. Fick på lån till danska ligan utan att lyckas, fortsatte till Sirius och Öster innan han hamnade i Assyriska Turabdin i division 1

 

Alexander Isak (2016): Såldes av AIK till Borussia Dortmund i en affär som av olika källor uppgetts vara värd allt från 75 till 110 miljoner kronor. Spelar nu för Real Sociedad efter en utlåning till Wilhelm ll och är en del av den svenska landslagstruppen

 

Filston Mawana (2017): Lämnade Malmö FF som 16-åring i december 2016 då han flyttade till tyska Hoffenheim. Där skadade han korsbandet. I år har han tillhört Hammarby men varit utlånad till Frej i superettan.

 

Kevin Ackermann (2018): Häckens supertalang skulle flytta till Fiorentina i årsskiftet 2018-19 men övergången stoppades. I efterhand kom det fram att Ackermann hade ett hjärtfel vilket han nu har opererats för.