Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pär Hanssons besked om framtiden efter HIF

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Pär Hansson har spelat sin sista match.

Nu vill han hålla sig borta från fotbollen.

– Åtminstone till en början tror jag det kan vara nyttigt, säger den före detta målvakten.

Han kom till Helsingborgs IF från Vejbyslätts IF som 14-åring och bortsett från ett fåtal år i Ängelholms FF och Feyenoord har Pär Hansson varit klubben trogen sen dess.

Det liv som alltid kretsat kring fotbollen ska nu ersättas av något annat. I september förra året drabbades Hansson av en nackskada när han landade olyckligt efter en luftduell i matchen mot Frej. På grund av den tvingas han nu sluta spela.

33-åringen berättar för Kvällsposten hur försöken att ta sig tillbaka till planen har påverkat honom.

– Det funkar inte att spela fotboll på den här nivån. När jag drar på mig belastning så blir jag sämre. Smärtan i nacken kan jag hantera men de senaste veckorna har jag fått nervbekymmer. Det är domningar och stickningar och det är huvudvärk, säger Hansson.

Pär Hansson vill ut ur fotbollsbubblan

Det slutgiltiga beslutet fattades förra veckan men det var först på onsdagsmorgonen som Pär Hansson valde att berätta för omvärlden.

– Mina närmaste har vetat om det men det var tufft att samla lagkamraterna för att berätta. Jag hade förberett vad jag skulle säga men jag fick inte riktigt fram allt. Orden satte sig i halsen, kan man säga. Det var mycket känslor, säger Pär Hansson.

Nu ska Pär Hansson kliva ut ur fotbollsbubblan. Den närmsta tiden tillbringas med fru och barn. Vad som händer därefter är fortfarande oklart.

– Som jag sa till mina lagkamrater kommer jag så klart för at hälsa på i framtiden också men jag behöver landa lite i det här först. Och sen får jag fundera på vad nästa steg i livet är.

Vill du fortsätta jobba med fotboll på något sätt?

– Jag ska väl inte stänga några dörrar alls egentligen. Men det finns många andra dörrar att titta in bakom också. Kan det finnas någon inom näringslivet som har ett behov av mig? Vi får se, helt enkelt.

Familjen ska prioriteras

Pär Hansson har en lång och framgångsrik karriär att se tillbaka på. Men uppoffringar har behövts – kanske främst av vänner och familj. Nu finns möjlighet att betala tillbaka.

– Man är på många sätt privilegierad som fotbollsspelare och kan i perioder ha mycket tid för barn, familj och vänner. Men det är alltid de som har tvingats anpassa sig efter mig. Det är mitt schema som har styrt och det har man haft en del dåligt samvete över. Nu ska det bli skönt att kunna vara lite mer flexibel.