Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pampens plan för allsvenska arenan

Johan Andersson, son till tidigare storinvesteraren Rune Andersson, här med frun Stina. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
TFF:s huvudtränare Patrick Winqvist firar det allsvenska avancemanget. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Vångavallen håller inte för de allsvenska kraven.

Och nu förbereder sig TFF på ett scenario utifall att Trelleborgs kommun inte vill satsa lika mycket på arenan som klubben vill.

– Då finns det en radikal grej som jag står bakom, säger Johan Andersson, vd i huvudsponsorn Mellby Gård till Skånesport.

 

För drygt två veckor sedan skrällde sig Trelleborgs FF upp i allsvenskan genom att besegra Jönköping Södra i kvalet.

Redan på kvällen efter att avancemanget säkrades stod det klart att det kommer att krävas miljoninvesteringar om Vångavallen ska kunna möta de krav som ställs på allsvenska arenor.

Av de 56 punkter som finns på kravlistan för allsvenska arenor misslyckas Vångavallen på flera.

Kostar minst fem miljoner

Exempelvis är strålkastarljusen på arenan för svaga, omklädningsrummen för små och mediefaciliteterna för små och undermåliga.

Det rör sig totalt om mångmiljonbelopp.

Enligt Trelleborgs Allehanda skulle bara uppgraderingen av strålkastarsystemen till godkänd nivå kosta cirka fem miljoner kronor.

Trelleborgs FF har sedan flera år tillbaka en dialog med kommunen om en utveckling av Vångavallen, en dialog som många gånger gått trögt.

Hotade att lämna Trelleborg

Så trögt att Johan Andersson, vd på huvudsponsorn Mellby Gård som grundats av hans far och tidigare TFF-profilen Rune Andersson, i april i år hotade med att byta namn på klubben och flytta den.

Den idén verkar dock vara lagd på is.

Men för Skånesport berättar Andersson att det finns aktionsplaner klara att ta i bruk om Trelleborgs kommun inte vill satsa på samma sätt som TFF.

– Då finns det en radikal idé som jag stor bakom, säger Andersson och utvecklar.

– Nämligen att kommunen säljer Vångavallen till klubben – och så får TFF och flera olika företag köpa arenan, sköta driften och hitta intäktsmöjligheter. Det är en riskfylld kalkyl, men någonting måste hända.

Trelleborgs FF:s reservarena är Malmö FF:s helägda hemmaplan Swedbank stadion.

Kommunalrådet Torbjörn Karlsson (S) har tidigare sagt till Kvällsposten att kommunen måste se till att TFF spelar allsvenskan på Vångavallen 2018 och inte i Malmö. 

Hur återstår dock att se. Och vem som då äger arenan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!