Johan Andersson, son till tidigare storinvesteraren Rune Andersson, här med frun Stina. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURESJohan Andersson, son till tidigare storinvesteraren Rune Andersson, här med frun Stina. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Johan Andersson, son till tidigare storinvesteraren Rune Andersson, här med frun Stina. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
TFF:s huvudtränare Patrick Winqvist firar det allsvenska avancemanget. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNTFF:s huvudtränare Patrick Winqvist firar det allsvenska avancemanget. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
TFF:s huvudtränare Patrick Winqvist firar det allsvenska avancemanget. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pampens plan för allsvenska arenan

Publicerad

Vångavallen håller inte för de allsvenska kraven.

Och nu förbereder sig TFF på ett scenario utifall att Trelleborgs kommun inte vill satsa lika mycket på arenan som klubben vill.

– Då finns det en radikal grej som jag står bakom, säger Johan Andersson, vd i huvudsponsorn Mellby Gård till Skånesport.

 

För drygt två veckor sedan skrällde sig Trelleborgs FF upp i allsvenskan genom att besegra Jönköping Södra i kvalet.

Redan på kvällen efter att avancemanget säkrades stod det klart att det kommer att krävas miljoninvesteringar om Vångavallen ska kunna möta de krav som ställs på allsvenska arenor.

Av de 56 punkter som finns på kravlistan för allsvenska arenor misslyckas Vångavallen på flera.

Kostar minst fem miljoner

Exempelvis är strålkastarljusen på arenan för svaga, omklädningsrummen för små och mediefaciliteterna för små och undermåliga.

Det rör sig totalt om mångmiljonbelopp.

Enligt Trelleborgs Allehanda skulle bara uppgraderingen av strålkastarsystemen till godkänd nivå kosta cirka fem miljoner kronor.

Trelleborgs FF har sedan flera år tillbaka en dialog med kommunen om en utveckling av Vångavallen, en dialog som många gånger gått trögt.

Hotade att lämna Trelleborg

Så trögt att Johan Andersson, vd på huvudsponsorn Mellby Gård som grundats av hans far och tidigare TFF-profilen Rune Andersson, i april i år hotade med att byta namn på klubben och flytta den.

Den idén verkar dock vara lagd på is.

Men för Skånesport berättar Andersson att det finns aktionsplaner klara att ta i bruk om Trelleborgs kommun inte vill satsa på samma sätt som TFF.

– Då finns det en radikal idé som jag stor bakom, säger Andersson och utvecklar.

– Nämligen att kommunen säljer Vångavallen till klubben – och så får TFF och flera olika företag köpa arenan, sköta driften och hitta intäktsmöjligheter. Det är en riskfylld kalkyl, men någonting måste hända.

Trelleborgs FF:s reservarena är Malmö FF:s helägda hemmaplan Swedbank stadion.

Kommunalrådet Torbjörn Karlsson (S) har tidigare sagt till Kvällsposten att kommunen måste se till att TFF spelar allsvenskan på Vångavallen 2018 och inte i Malmö. 

Hur återstår dock att se. Och vem som då äger arenan.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag