Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pålsson föreslås bli omvald som ordförande för MFF

Malmö FF tog ledningen mot Wolfsburg
Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Malmö FF:s valberedning föreslår att sittande ordföranden Anders Pålsson väljs om på en period om två år.

Pålsson tog över som ordförande efter Håkan Jeppssons tragiska bortgång i november 2018.

Det meddelar valberedningen på Malmö FF:s hemsida

Efter att förre ordföranden Håkan Jeppsson hastigt avlidit i november 2018, valdes den då ordinarie styrelseledamoten Anders Pålsson först till tillförordnad ordförande. På det efterföljande årsmötet fick Pålsson sedan förnyat förtroende på posten under återstoden av Jeppssons mandatperiod, det vill säga till och med årsmötet 2020.

Under fredagen publicerade MFF:s valberedning sitt förslag på ny styrelse i föreningen. 

Där föreslås Anders Pålsson bli omvald som ordförande för en tid av två år. 

Presenterade LB07–förslaget

Det från supporterhåll starkt kritiserade förslaget om samgående med LB07 som Pålsson presenterade under 2019, röstades ned av föreningens medlemmar med en överväldigande majoritet. Ordföranden fick i samband med detta även kritik för att inte ha förankrat förslaget bland medlemmar och supportrar, vilket i sin tur ledde att ursprungsförslaget reviderades innan det togs upp på det extrainsatta årsmötet. 

Under Anders Pålssons tid som ordförande har Malmö FF kommit tvåa i allsvenskan, samtidigt som man avancerat till sin andra raka sextondelsfinal i Europa League. Avancemanget mot Besiktas 2018 säkrades dagarna efter Håkan Jeppssons bortgång.

Anders Pålsson kommenterar kort valberedningens förslag:

– Jag har fått en förfrågan och svarat ja på den, mer än så vill jag inte kommentera.

Fortsatt plus på MFF–kontot

Ur en ekonomisk synvinkel går det bättre än någonsin för Malmö FF. Man passerar en halv miljard i eget kapital och går under 2019 med en vinst på 16,2 miljoner kronor.