På väg att lämna MFF – lukrativt bud från MLS

Arnor Traustason, på väg från Malmö FF?
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Traustason (till höger) firar med Romain Gall och Eric Larsson.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Arnor Traustason kommer allt närmare att lämna Malmö FF.

MFF har fått ett konkret bud från New England Revolution i MLS, som också erbjuder mittfältaren ett förmånligt personligt avtal. 

Samtidigt vill även italienska Lecce ha den isländske landslagsmannen.

– Läget är lite grann nu om han ska förlänga eller vad som händer, säger Malmös sportchef Daniel Andersson.

Under Uwe Rösler fick Arnor Traustason stort förtroende, spelade oftast i allsvenskan och så gott som alla Europamatcher från start. Något som visar hur Rösler såg på sin offensiva mittfältare, nämligen som en spetsspelare av internationellt snitt.

När Rösler sedan försvann och ersattes av Jon Dahl Tomasson så ändrades läget för Traustason.

I allsvenskan 2020 startade Traustason blott elva allsvenska matcher och av MFF:s fyra kvalmatcher till Europa League fanns islänningen inte i startelvan en enda gång.

Ett faktum som redan under sensommaren fick islänningen att börja blicka mot en ny arbetsgivare – inte minst baserat på att Traustason är mån om sin plats i det isländska landslaget och behöver betydligt mer speltid för att kunna slåss om en plats i startelvan.

Enligt initierade uppgifter till Kvällsposten finns ett utbrett intresse för Traustasons tjänster.

Daniel Andersson: ”Han har avtal”

Allra hetast är New England Revolution som gett så väl Malmö FF som Arnor Traustason konkreta avtalsförslag. Kvällspostens källor pratar om ett lukrativt personligt avtal för islänningen i MLS.

Samtidigt är även italienska Lecce intresserade av att värva islänningen vars kontrakt med MFF går ut i december.

– Arnor har varit en väldigt viktigt spelare för oss i många år, han har ett år kvar på kontraktet och läget är lite grann nu om han ska förlänga eller vad som händer, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Våra uppgifter säger att det finns konkret intresse från så väl MLS som Italien, vad säger du om det?

– Vi kommenterar aldrig sådant. Just nu är Arnor en jätteviktig spelare för oss, det är vår utgångspunkt och vi hoppas att han är en del av oss och gör ett jättefint år för oss. Sedan vet man aldrig vad som händer. Han har ett avtal med oss så allting utgår från det, säger Andersson.

De har haft flest målkungar