Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

På väg att lämna: ”Då tar vi kontakt”

Rasmus Bengtsson har haft en nyckelroll i MFF sedan hemflytten 2015. Den här säsongen har han fått nöja sig med ett inhopp i 84:e minuten.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson gjorde stor succé i Trelleborgs under åren 2006-2009. Framgångarna hag honom proffskontrakt i Bundesliga.
Foto: EMIL MALMBORG / © BILDBYRÅN

Rasmus Bengtsson, 34, har tagit farväl av lagkamraterna i MFF för i år.

Nu är stjärnmittbacken aktuell för Trelleborgs FF.

TFF-tränaren Kristian Haynes bekräftar för Kvällsposten vad som händer om man säkrar kontraktet i superettan.

– Då tar vi kontakt, säger Haynes.

Som Kvällsposten avslöjade tidigare i veckan stoppades Rasmus Bengtsson från att träna med Malmö FF.

Anledningen är kritiken som mittbacken riktade mot tränaren Jon Dahl Tomasson och klubbledningen i MFF i en intervju i Aftonbladet. 

– Jag har blivit behandlad som en råtta, sa Rasmus Bengtsson, som den här säsongen fått nöja sig med ett inhopp i 84:e minuten mot IFK Göteborg.

Ex-landslagsmannen (4 a-kamper) signerade i fjor en förlängning av kontraktet som nu sträcker sig över säsongen 2021.

Men, mycket talar för att han spelat sin sista match i Malmö FF. I ett meddelande till lagkamraterna ska Bengtsson önskat alla lycka till i framtiden.

Nästa adress kan bli Trelleborgs FF.

Rasmus Bengtssons genombrott i TFF

Rasmus Bengtsson är fostrad i MFF:s ungdomssektion men fick sitt genombrott i TFF. Efter några framgångsrika år (2006-2009) i Trelleborg fick Bengtsson proffskontrakt med Herta Berlin i Bundesliga och därefter med Twente i holländska Eredivisie innan han flyttade hem till Malmö FF 2015.

Att Rasmus Bengtsson är på väg bort från MFF kan öppna för en comeback i Trelleborg. Han bor i Höllviken och är bekant med flera i TFF:s organisation.

– Rasmus är lite av en hemvändare, han har varit i TFF tidigare. Jag skulle ljuga om jag skulle säga något annat än att vi är intresserade av det, säger Kristian Haynes – och tillägger:

– Jag har spelat med Rasmus och jag känner honom. Så det skulle vara konstigt om vi inte var intresserade.

Haynes har viss insyn i vad som händer kring Bengtsson.

– Jodå, jag har följt det. Jag har koll på området vad som gäller i Malmö FF, med Rasmus och så. Men jag vill inte uttala mig specifikt om någonting där ännu.

TFF-tränaren igen:

– Det är en sådan fråga som kommit upp den här veckan. Det är säkert mycket funderingar från Rasmus själv och vi är i en situation där vi inte är klara med vad som händer nästa år.

Matchen mot Halmstads BK avgörande

Avslutningsomgången i superettan på lördag får stor betydelse för hur kontakten med Rasmus Bengtsson utvecklas.

TFF har avgörandet i egna händer – vinst mot Halmstads BK hemma på Vångavallen garanterar nytt kontrakt. Vid oavgjort och förlust är man beroende av andra resultat för att slippa kval.

Om det blir klart på lördag kommer ni då att ta kontakt med Rasmus Bengtsson?

– Ja, det här kan jag ge dig, säger Kristian Haynes – och avslutar:

– Då tar vi kontakt.