Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”På en skala mellan 0 och 20 är vi en tvåa”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Henrik Rydströms första tävlingsmatch som tränare för Kalmar slutade med en snöplig förlust. 

Matchen mot Umeå i svenska cupen såg ut att sluta oavgjort – men i slutminuterna satte division ett-laget 2-1. 

– På en skala mellan 0 och 20 är vi kanske en tvåa, säger Rydström i C more.

Kalmar inledde tävlingssäsongen på sämsta tänkbara sätt. De förlorade i slutminuterna mot ett division ett-lag trots att de spelade stora delar av matchen med en man mer. 

Umeå tog ledningen i första halvleken via Emmanuel Yeboah och det dröjde till den 82:a minuten tills kvitteringen skulle komma, av Sebastian Ring. Då spelade Kalmar med en man mer efter att Mikael Wikström hade fått sitt andra gula kort i i minut 65. 

Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat men det skulle inte bortalaget tillåta. Jens Sjöström nådde högst på en frispark i den 93:e minuten och vinsten var ett faktum. 

”Bör få med oss en poäng”

Efter matchen var Kalmars tränare Henrik Rydström inte nöjd.

– På en skala mellan 0 och 20 är vi kanske en tvåa, säger Rydström i C more.

Han fortsätter:

– Vi är inte tillräckligt noggranna i andra halvleken. Vi bör få med oss en poäng. Sedan finns det saker i vårt beslutsfattande i slutet av matchen som inte är bra. Man vet att de vill ha en fast situation och sedan försvarar vi oss dåligt, men jag är jäkligt nöjd med många saker.

Kalmar möter Brage den 28 februari i nästa gruppspelsmatch i svenska cupen.