Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade utspelet om Sverige: ”Vilken grej!”

KvP:s Mattias Larsson med senaste nytt inför EL-matchen.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Då, 2002: Fabio Celestini spelar landskamp mot Sverige i Malmö och blev djupt fascinerad över den svenska traditionen med julgran. 

Nu, 2019: Fabio Celestini är tillbaka i Malmö som tränare för Lugano och med uppdraget att sänka MFF i ”ödesmatchen” i Europa League. 

Men bagaget är tungt den här gången – endast två segrar på de senaste 14 matcherna och svår måltorka. 

– VI har gjort typ ett halvt mål per match, säger han. 

På torsdagskvällen rullar gruppspelet i Europa League vidare. 

Lugano kommer till Malmö för vad som kan beskrivas som en ödesmatch för hemmalaget i det fortsatta Europaspelet. 

Lagets tränare Fabio Celestini berättar på presskonferensen dagen innan matchen att han har varit i Malmö och spelat en landskamp mellan Sverige och Schweiz år 2002. 

Matchen slutade 1-1 men det som etsat sig fast i hans minne i dag är hans då första möte med den svenska jultraditionen med julgran. 

– Jag måste berätta om julgranen.

– Det var en fantastisk sak. Jag har aldrig sett något liknande. Vilken grej. Sedan minns jag att jag redan då tänkte att det skulle vara roligt att komma hit igen och nu är jag här.

”Halvt mål per match”

 Fabio Celestini skulle nog önska sig ett bättre bagage dock inför matchen. 

Lugano har haft en väldigt tung tid hemma i Schweiz och har bara vunnit två av de 14 senaste matcherna. 

Mest märkbart är lagets oförmåga att göra mål. Laget har gått mållöst från en hel drös matcher och på de senaste åtta matcherna har de gjort tre mål. 

– Vi har inte gjort mycket mål, det kan jag inte förneka. Men jag tycker ända att vi fått möjligheter. Man kan säga att vi har gjort typ ett halvt mål per match, säger han. 

– Jag känner att det finns en stor skillnad i spelet som jag ser och det killarna gör på fältet mot de resultat som vi får ut. Det stämmer inte överens. Det är frustrerande och det är något som fattas som vi måste få fram. Något mer måste vi göra. 

Fabio Celestini berömmer också Malmö FF: 

– MFF har ett oerhört bra försvar, de jobbar fint i försvarsspelet, i en mot en och de är fysiskt otroligt starka. Det är jätteduktiga spelare. Det kommer bli en härlig kamp där vi kommer få se lite olika spelstilar.