Ordbråket: ”Det blir en konstig situation”

Anders Christiansen kommer troligtvis inte till spel mot IFK Göteborg på söndag.
Anders Christiansen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
FC Köpenhamn.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF menar att 1-1 mot Köpenhamn är ett orättvist resultat. 

FCK:s Karl-Johan Johnsson håller inte med.

– Ett kryss är okej resultat för båda, säger målvakten. 

Malmö FF har fått en tung start på höstens Europa League-spel. Förlust mot Dynamo Kiev förra veckan, och en poäng hemma mot FC Köpenhamn under torsdagen. 

Matchen slutade 1-1 efter ett självmål från Lasse Nielsen i den första halvleken, och kvittering av Markus Rosenberg i den andra. 

Malmö FF tycker inte att resultatet speglar matchbilden. 

– Det blir tyvärr orättvist. Det ska bli svårt vinna en match om du inte har ett skott på mål, men de gör ett. Det blir en konstig situation. Jag tror som sagt att de är mer nöjda med en poäng än vad vi är, säger MFF:s Anders Christiansen.

– Jag tycker inte vi är långt ifrån FCK, det tycker jag vi bevisar i dag. Det känns dåligt att vi inte skapar fler chanser. 

Malmö FF menar 1-1 mot FCK är orättvist

Tränaren Uwe Rösler är inne på samma linje.

– Jag tycker inte att 1–1 är rättvisande alls.Vi har dem helt nedtryckta i andra. FCK har en halv chans och gör ett mål. Vi hade inte 15 chanser men hade bra möjligheter  Vi gav inte FCK mycket.

– Jag kan inte begära mer av spelarna än vi fick, jag är ledsen att vi inte kunde ge publiken tre poäng

FCK-målvakten Karl-Johan Johnsson håller inte med. 

– Orättvist att vi får med oss en poäng? Det spelar ingen roll om man har en chans och gör mål på det, det kan man vinna matchen på också. Ett kryss är okej resultat för båda, de har inte jättemånga chanser heller. Kryss är ett ganska fair resultat. Nu efteråt tycker jag att vi ska vara nöjda. 

Johnsson får medhåll av sin tränare Ståle Solbakken.

– Vi hade total kontroll på matchen till Malmö gör 1–1. Jag är tillfreds med resultatet. Där vi är nu är det ett väldigt väldigt bra resultat för oss.

FCK-svensken Pierre Bengtsson efter 1-1 borta mot Malmö FF.