Erdal Rakip och hans MFF jublar på Swedbank stadion. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Erdal Rakip och hans MFF jublar på Swedbank stadion. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Omröstning: Vad ska MFF:s stadion heta?

Publicerad

 

Vi bad er läsare lämna er åsikt och förslagen ösregnade in.

Därför har vi kokat ner dem till tio.

Och låter nu er läsare avgöra vilket namn som vore det allra bästa på Malmö FF:s hemmastadion från och med nästa år.

I måndags avslöjade Kvällsposten att Malmö FF:s hemmaplan från och med årsskiftet 2017/2018 upphör att heta Swedbank stadion.

Storbanken blir dock kvar som storsponsor i MFF men helt klart är att arenan till nästa säsong kommer att få ett nytt namn.

I samband med måndagens text bad vi er läsare att komma med förslag på nya namn på Kvällspostens Facebook-sida.

Det regnade in kreativa, roliga, galna och lika många realistiska som orealistiska förslag och vi på Kvällsposten har nu sållat ner alternativen till tio och låter er läsare avgöra vilket som egentligen är allra bäst.

Vi pratar inte om vilket som är mest realistiskt att bli det nya namnet utan helt enkelt om vilket namn som ni läsare allra helst sett att Malmö FF:s hemmastadion ska få nästa år.

Någon dröm att som kompisgäng gå ihop och köpa loss namnrättigheterna ska man nog vara ganska försiktig att nära.

Som Kvällsposten skrev i tisdags så har värdet för namnrättigheterna till MFF:s hemmaarena mer än fördubblats och Malmö FF hoppas kunna få mer än tio miljoner kronor om året är namnrättigheterna till stadion.

 

 

Malmö Fotbollsstadion

Ett rent och enkelt namn som klubben i ekonomisk knipa faktiskt diskuterade med Malmö stad sommaren 2014, sedan gick MFF till CL och pengar var inte längre ett problem.

 

Eric Perssons stadion

Eric Persson kallades Hövdingen, var ordförande i MFF 1937-1975 och hans byst står högst upp i mitten av hedersläktaren på Swedbank stadion och blickar ut mot planen.

 

Häxkitteln

Häxkitteln blev smeknamnet på Swedbank stadion sommaren 2014 när laget tog sig till CL. Namnet tillskrivs ofta felaktigt Åge Hareide, men det var Salzburgs tränare Adi Hütter som myntade det genom att kallas arenan för en "Hexenkessel".

 

Hasse MattisBorgen

Hasse Mattisson gjorde 201 seriematcher för Malmö FF mellan 1996 och 2006. I MFF pratar man gärna om sin hemmaborg och namnet är en lek mellan mittfältslegendaren och Ronja Rövardotters hemvist.

 

Malmö StadE.on

Puritanerna drömmer om och anser att MFF:s hemmaarena för alltid heter Malmö Stadion. I den moderna fotbollen där pengar bestämmer framgångshalten är det här så nära man kan komma.

 

MFF-Stadion

En historisk referens få känner till. För det har redan funnits en MFF-stadion som byggdes 1934. Det var en inomhusstadion som i dag främst är tennishall, heter Fair Play Stadion och ligger kvar på Erikslustvägen.

 

Nya Malmö Stadion

Så hette Swedbank stadion i Champions League där inga företagsnamn får förekomma. Ett namn som är omtyckt av många supportrar men vars ekonomiska kapacitet är väldigt liten.

 

Zlatan-stadion

Ibrahimovic var med och tog upp MFF i allsvenskan igen 2000 och är den mest framgångsrika spelaren från staden någonsin. Han skulle definitivt ha råd att köpa namnet.

 

Bossevallen

Nostalgi på hög nivå. Dels för "Bosse" som så klart är legendaren Bosse Larsson vars individuella prestationer i MFF-tröjan bara Markus Rosenberg kan mäta sig med, och dels för "vallen" som ger skön folkhemsfotbollskänsla.

 

Volkswagen Stadion

Den tyska biljätten bröt en barriär när man blev MFF:s dräktsponsor och tog den intäkten till en högre nivå. Gör man det även med arenanamnet kommer MFF att casha in stort.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag