Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Omröstning: Vad ska MFF:s stadion heta?

Erdal Rakip och hans MFF jublar på Swedbank stadion. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

 

Vi bad er läsare lämna er åsikt och förslagen ösregnade in.

Därför har vi kokat ner dem till tio.

Och låter nu er läsare avgöra vilket namn som vore det allra bästa på Malmö FF:s hemmastadion från och med nästa år.

I måndags avslöjade Kvällsposten att Malmö FF:s hemmaplan från och med årsskiftet 2017/2018 upphör att heta Swedbank stadion.

Storbanken blir dock kvar som storsponsor i MFF men helt klart är att arenan till nästa säsong kommer att få ett nytt namn.

I samband med måndagens text bad vi er läsare att komma med förslag på nya namn på Kvällspostens Facebook-sida.

Det regnade in kreativa, roliga, galna och lika många realistiska som orealistiska förslag och vi på Kvällsposten har nu sållat ner alternativen till tio och låter er läsare avgöra vilket som egentligen är allra bäst.

Vi pratar inte om vilket som är mest realistiskt att bli det nya namnet utan helt enkelt om vilket namn som ni läsare allra helst sett att Malmö FF:s hemmastadion ska få nästa år.

Någon dröm att som kompisgäng gå ihop och köpa loss namnrättigheterna ska man nog vara ganska försiktig att nära.

Som Kvällsposten skrev i tisdags så har värdet för namnrättigheterna till MFF:s hemmaarena mer än fördubblats och Malmö FF hoppas kunna få mer än tio miljoner kronor om året är namnrättigheterna till stadion.

 

 

Malmö Fotbollsstadion

Ett rent och enkelt namn som klubben i ekonomisk knipa faktiskt diskuterade med Malmö stad sommaren 2014, sedan gick MFF till CL och pengar var inte längre ett problem.

 

Eric Perssons stadion

Eric Persson kallades Hövdingen, var ordförande i MFF 1937-1975 och hans byst står högst upp i mitten av hedersläktaren på Swedbank stadion och blickar ut mot planen.

 

Häxkitteln

Häxkitteln blev smeknamnet på Swedbank stadion sommaren 2014 när laget tog sig till CL. Namnet tillskrivs ofta felaktigt Åge Hareide, men det var Salzburgs tränare Adi Hütter som myntade det genom att kallas arenan för en "Hexenkessel".

 

Hasse MattisBorgen

Hasse Mattisson gjorde 201 seriematcher för Malmö FF mellan 1996 och 2006. I MFF pratar man gärna om sin hemmaborg och namnet är en lek mellan mittfältslegendaren och Ronja Rövardotters hemvist.

 

Malmö StadE.on

Puritanerna drömmer om och anser att MFF:s hemmaarena för alltid heter Malmö Stadion. I den moderna fotbollen där pengar bestämmer framgångshalten är det här så nära man kan komma.

 

MFF-Stadion

En historisk referens få känner till. För det har redan funnits en MFF-stadion som byggdes 1934. Det var en inomhusstadion som i dag främst är tennishall, heter Fair Play Stadion och ligger kvar på Erikslustvägen.

 

Nya Malmö Stadion

Så hette Swedbank stadion i Champions League där inga företagsnamn får förekomma. Ett namn som är omtyckt av många supportrar men vars ekonomiska kapacitet är väldigt liten.

 

Zlatan-stadion

Ibrahimovic var med och tog upp MFF i allsvenskan igen 2000 och är den mest framgångsrika spelaren från staden någonsin. Han skulle definitivt ha råd att köpa namnet.

 

Bossevallen

Nostalgi på hög nivå. Dels för "Bosse" som så klart är legendaren Bosse Larsson vars individuella prestationer i MFF-tröjan bara Markus Rosenberg kan mäta sig med, och dels för "vallen" som ger skön folkhemsfotbollskänsla.

 

Volkswagen Stadion

Den tyska biljätten bröt en barriär när man blev MFF:s dräktsponsor och tog den intäkten till en högre nivå. Gör man det även med arenanamnet kommer MFF att casha in stort.

Vad ska MFF:s stadion heta?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!