Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olsson om landslaget: ”Klarar lätt ett VM till”

Allsvenskan är igång - hetaste från gårdagens premiär.
Martin Olsson vill inte sluta i landslaget.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Martin Olsson i blågult.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Martin Olsson gör i kväll sin första allsvenska match i karriären när hans Helsingborg tar emot Varberg. Vänsterbackens framtid är oviss, men en sak är säker: 32-åringen stänger inte dörren till landslaget efter EM 2021.
– Jag känner min kropp och när den är som mest fit klarar jag lätt av ett VM till. 

Han är uppvuxen i Helsingborg, men har aldrig representerat HIF eller spelat i allsvenskan. Därför blir det speciellt i kväll när Martin Olsson kliver in på Olympia i premiären mot Varberg. 

– Jag flyttade ju tidigt utomlands och tänkte då att jag senare i karriären skulle spela i allsvenskan. Nu blev det tidigare än jag trodde, men jag är ju uppväxt här och det är alltid kul att representera sin stad. Hur länge det blir vet jag inte ännu, jag tar en match i taget och ska försöka njuta så mycket som möjligt. Vi har en bra grupp och många fans i staden som stöttar oss. Jag känner bara positiva vibbar, säger Olsson inför mötet med Varberg.

”Har inget med ålder att göra” 

Som vänsterbacken är inne på är hans framtid oviss. Olsson skrev i våras på ett korttidsavtal med HIF som löper ut sista juni och han är förtegen om kontraktssituationen, men desto mer öppen är han att prata om landslaget. Till skillnad från flera andra veteraner, som sagt att EM 2021 blir sista resan med Blågult, stänger Olsson inte dörren för att fortsätta till VM i Qatar.

– Jag känner mig fortfarande ung när jag spelar, jag känner mig inte som 32. EM är mitt mål, men VM - varför inte? Jag känner min kropp och när jag är som mest fit klarar jag lätt av ett VM till. Så som jag presterat i landslaget så kan jag se mig göra ett nytt VM, det har inget med ålder att göra. 

”Olympia ger Varberg motivation”

Huruvida Martin Olsson kliver in från start i kväll eller inte återstår att se. Han konstaterar att han hoppas få spela från start, eller åtminstone hoppa in. Någon koll på Varberg har han inte.

– Jag har aldrig sett dem spela och jag vet inte många spelare där. Men det är en nykomling som vill imponera. Olympia är en bra arena som säkert ger dem motivation. 

Martin Olssons tvillingbror Marcus Olsson tränar med Helsingborg. Om Martin förlänger med HIF ser han gärna att sin bror plockas in i truppen.

– Jag kommer inte pusha honom, men han har gjort det bra på träningarna och jag tror att Olof (Mellberg) sett det. Det hade inte varit en dålig grej om han kommit hit, det hade bara varit en positiv grej. Ju fler rutinerade spelare desto bättre, då får vi en bra mix! 

Expressens krönikör Noa Bachner inför allsvenska starten.