Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mellberg lämnar HIF efter fiaskot

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF och Olof Mellberg går skilda vägar efter säsongen.

– Det har varit ett år fullt av motgångar där jag tyvärr inte lyckats göra tillräckligt för hålla kvar klubben i allsvenskan, säger Mellberg i ett pressmeddelande.

När Kalmar FF vann mot AIK på måndagskvällen blev det klart att Helsingborgs IF åker ur allsvenskan.

Samtidigt meddelade Krister Azelius att han lämnar sin post som ordförande och att övriga styrelsen också hoppar av.

Nu går även huvudtränaren Olof Mellberg och klubben skilda vägar.

– Det är med stor besvikelse och ledsamhet jag konstaterar att vi degraderas till superettan. Det har varit ett år fullt av motgångar där jag tyvärr inte lyckats göra tillräckligt för hålla kvar klubben i allsvenskan. Hade vi lyckats ta oss igenom den här svåra perioden och klarat oss kvar tror jag att vi hade kunnat sikta högt i allsvenskan 2021. Nu blir det i stället en nystart i superettan och då tror jag det är bättre att någon annan tar vid, säger Mellberg i ett pressmeddelande.

Mellberg lämnar HIF

Trots den svaga säsongen har Mellberg känt starkt stöd och han tycker att det funnits en positiv energi på Olympia.

– Jag vill tacka styrelsen för förtroende och bra samarbete och jag vill också rikta ett särskilt tack till Helsingborgarna för ett väldigt varmt mottagande och omhändertagande i staden under året jag varit här. Jag har lärt känna många fantastiska människor som jag hoppas och tror snart kommer ha ett allsvenskt lag i staden igen.

Även Krister Azelius hoppar av

Mellberg kommer leda laget mot IFK Norrköping i säsongens sista match. Därefter lämnar han sitt uppdrag.

– Vi har all respekt för Olofs beslut och ansvaret han tar. Trots att det blev ett sportsligt misslyckande har han hjälpt oss att bygga upp en grund för en mer professionell verksamhet runt vårt A-lag och det är vi givetvis tacksamma för. Vi vill tacka Olof för ett gott samarbete och arbetet han gjort för klubben, säger den avgående ordföranden Krister Azelius i ett pressmeddelande.