Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ola Toivonen öppnar för en allsvensk återkomst

Ola Toivonen lämnade Malmö FF 2009 efter en produktiv allsvensk sejour i den skånska klubben. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Tio år utomlands ser ut att räcka för Ola Toivonen.

Nu öppnar han för en återkomst till allsvenskan – där han bland annat har representerat Malmö FF.

– Vi känner väl att det är dags att söka oss närmare hemåt och mest sannolikt är väl då Sverige, säger Toivonen till Karlskoga Tidning

PSV Eindhoven, Stade Rennais, Sunderland, Toulouse och australienska Melbourne Victory.

Sedan Ola Toivonen tackade adjö till Malmö FF 2009 har han hunnit med att representera en rad olika utländska klubbar – fördelat på fyra ligor och två kontinenter.

Toivonen tillhör sedan fjolåret Melbourne Victory, där det blivit 18 mål på 28 ligamatcher. Men i maj går kontraktet ut, och det ser inte ut att bli någon förlängning av avtalet. 

I stället är det Sverige och allsvenskan som lockar, berättar Ola Toivonen för Karlskoga Tidning. 

– Jag har fått se väldigt mycket av världen och barnen börjar bli gamla. Vi känner väl att det är dags att söka oss närmare hemåt och mest sannolikt är väl då Sverige, säger han. 

Så sent som förra året var Ola Toivonen en del av det svenska landslag som gjorde stor VM-succé, och allt som allt har det blivit 64 A-landslagskamper för anfallaren.

Hemma i Sverige har Toivonen framför allt representerat Malmö FF på allsvensk nivå. Mellan 2007 och 2008 gjorde han 51 matcher i den himmelsblå matchtröjan, innan hans långa utlandsäventyr drog i gång.

Och nu kan det alltså bli en allsvensk comeback för den numera 33 år gamla anfallaren.

– Det känns som att det är en liga som är på uppgång och har varit det i några år. Det skrivs mycket om allsvenskan och det är mycket publik. Isaksson (Andreas), Kim (Källström) och Jonas (Olsson) har bara sagt positiva saker. Och att se avslutet som ”Mackan” (Markus Rosenberg) fick var helt fantastiskt, säger Toivonen till Karlskoga Tidning. 

”Malmö FF ligger närmast”

Ola Toivonen har även representerat Örgryte i allsvensken, men redan förra året meddelade han att det är Malmö FF som är mest aktuellt när det väl blir dags för en svensk återkomst. 

– Om jag skulle göra det så är det Malmö FF som ligger närmast eftersom jag har kontakt med Daniel (Andersson), jag har spelat där och vet hur den klubben funkar. Men jag vet inte ens om den dagen kommer komma, sa Toivonen då, till Sportbladet.

För egen del vill Daniel Andersson inte kommentera huruvida det finns ett intresse från Malmö FF att försöka skriva kontrakt med Ola Toivonen nu när utlandsäventyret ser ut att närma sig sitt slut. 

– I egenskap av sportchef har jag väl inga kommentarer, men det är klart att jag och Ola har känt varandra ett tag så vi har lite kontakt via sms, säger Daniel Andersson, till Fotbollskanalen.