Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Rasmus Jönsson förlänger med Helsingborg

Rasmus Jönsson förlänger med HIF.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Rasmus Jönsson gjorde allsvensk debut för HIF redan för 12 år sedan.
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rasmus Jönsson förlänger sitt kontrakt och följer med Helsingborgs IF ner till superettan.

Det nya avtalet gäller över säsongen 2023. 

– Jag brinner lika mycket som alltid för att spela för Helsingborgs IF oavsett vilken division vi spelar i, säger Rasmus Jönsson till HIF:s hemsida

Rasmus Jönsson kom till HIF för första gången redan 2002. Sex år senare skrev han A-lagskontrakt och säsongen 2008 blev hans första i allsvenskan. 

Efter fyra produktiva år i nordvästra Skåne påbörjade Rasmus Jönsson ett långt utlandsäventyr. Han varvade spel i Vfl Wolfsburg med en kort sejour hos FSV Frankfurt, innan han flyttade till Danmark där han tillhörde Ålborg och Odense. 

Först sommaren 2018 återvände Rasmus Jönsson till Helsingborg igen. Han var med och sköt HIF tillbaka till allsvenskan, innan han packade väskan och flyttade till Thailand för spel med Buriram United.

Åkte ur allsvenskan med HIF

Men så återvände Rasmus Jönsson en tredje gång till Helsingborg, inför den pandemipräglade säsongen 2020. 

En säsong som kunde slutat bättre.

Trots 24 matcher och tre mål lyckades Rasmus Jönsson inte rädda kvar sitt HIF i allsvenskan. Skåningarna slutade på nedflyttningsplats och nästa säsong väntar alltså superettan igen. 

Men det till trots väljer Rasmus Jönsson att förlänga sitt avtal med HIF. Det nya kontraktet sträcker över säsongen 2023.

– Det var aldrig någon tvekan när ”Granen” inledde samtalen om förlängning av mitt kontrakt. Jag brinner lika mycket som alltid för att spela för Helsingborgs IF oavsett vilken division vi spelar i. Efter förra året som inte blev som någon av oss hade tänkt är jag extremt revanschsugen. Nu ser jag fram emot att träningarna drar i gång igen, säger Rasmus Jönsson till HIF:s hemsida. 

”Kommer att betyda mycket” 

Helsingborgs spelande sportchef Andreas Granqvist gläds åt att signera ytterligare en kontraktsförlängning – degraderingen till trots. Sedan tidigare har även mittfältsveteranen Andreas Landgren förlängt med HIF

– Jag är väldigt glad att vi kommit överens med Rasmus om en förlängning. Han är en fantastisk fotbollsspelare och stor HIF:are som varit i vår ungdomsverksamhet, vunnit titlar med klubben och dessutom varit med och tagit upp laget från superettan en gång tidigare. Rasmus kvalitéer och erfarenhet kommer att betyda mycket för oss under den resa vi har framför oss, säger Granqvist.

Sedan HIF:s tunga degradering har flera spelare också tackat adjö till Olympia. Det handlar om bland annat om Erik Figueroa, Shkodran Maholli, Kebba Ceesay, Joseph Ceesay, Adam Eriksson och Mohammed Abubakari.