Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Mjällby köper Björkander

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Mjällby rustar för sin allsvenska återkomst.

Hemvändaren Eric Björkander är klar för tre år i Blekingeklubben.

Kvällsposten rapporterade redan i onsdags att en övergång var nära. 

Övergången har varit aktuell ett tag.

Men förhandlingarna har dragit ut lite på tiden – enligt GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom eftersom Mjällbys bud varit låga. 

Men nu är affären i hamn och efter fyra år i allsvenskan med Gif Sundsvall vänder Eric Björkander hem till Strandvallen igen.

Kontrakt på tre år 

På sin hemsida skriver Mjällby att kontraktet är skrivet på tre år och att klubbarna är överens om en övergångssumma för 23-åringen, som hade avtal med Sundsvall hela säsongen 2020 också. 

Eric Björkander har framför allt en historik som ungdomsspelare i Mjällby, men han har gjort en säsong i superettan med den gulsvarta klubben. Dessutom spelade han två matcher för Maif i allsvenskan 2014.

De senaste tre åren har han haft en cementerad plats i Sundsvall backlinje. Förra säsongen blev det 19 framträdanden uppe i Medelpads – och ett mål. 

Björkander gjorde sin allsvenska debut för snart sex år sedan, när han startade i en 2-0-förlust för Mjällby, på bortaplan mot Djurgården. 

”Finns förstärkningspotential”

Mjällbys spelartrupp är just nu ledig men redan nästa vecka är det återsamling på schemat. Då börjar också förberedelserna för Maif:s sensationella återkomst till den allsvenska fotbollen.

– Tanken och planen är att etablera Mjällby som ett allsvenskt lag. Sen om det är på en viss plats i tabellen är svårt att säga, men vi ska i alla fall vara ett lag att räkna med. För att vara det så måste vi ha ett eget spel och en tydlig tanke med vad vi göra på planen – MAIF ska stå för en positiv fotboll, sa huvudtränaren Marcus Lantz tidigare i veckan i en intervju med Kvällsposten.

Enligt Marcus Lantz kan flera värvningar vara på gång de kommande veckorna. 

– Det finns förstärkningspotential, helt klart. Jag och vi i klubben hoppas på att ett par pjäser ska bli klara inom den närmsta tiden. Dock är det viktigt att vi inte stressar, hellre att det blir 100 procent rätt än att vi hastar fram någonting. Det optimala hade självklart varit att truppen är helt spikad den 6 januari, men vi ska vara noggranna hela vägen.