Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Officiellt: Hafsteinsson klar för Helsingborgs IF

Daniel Hafsteinsson. Foto: Anna Berg
HIF:s ordförande Krister Azelius. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Under tisdagen rapporterade Kvällsposten om att Daniel Hafsteinsson var nära en övergång till HIF. 

På onsdagen blev det officiellt.

– Jag ser fram emot att träffa fansen och blickar mot bra tider, säger Hafsteinsson till klubbens hemsida.

Efter att Rasmus Jönsson och Andri Bjarnason lämnat Helsingborg tidigare under sommaren, har klubben letat med ljus och lykta efter spelare som både ska ersätta de flyktade spelarna och spetsa truppen ytterligare. 

Alhaji Gero blev klar i förra veckan, detsamma gäller Ibrahim Bancé – nu presenterar HIF sitt tredje sommarförvärv, en mittfältare född 1999 som byter Island och KA Akureyri för Sverige och Helsingborgs IF. 

Hafsteinsson säljer följande till hif.se: 

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på kontraktet och ser fram emot matcherna. På planen är jag är en mittfältare som gillar att ha bollen och utanför är jag en väldigt glad person, förutom när jag förlorar. Jag ser fram emot att träffa fansen och blickar mot bra tider.

Krister Azelius, HIF–ordförande: 

– Vi är mycket glada över att ha Daniel hos oss. Han är en framtidsman med stor potential men vi tror att han kan göra nytta för HIF på både kort och lång sikt. Vi ser fram emot att samarbeta med honom.

Hafsteinsson har skrivit på ett 3,5–årskontrakt med Helsingborg och har över 50 ligamatcher på CV:t trots sin ringa ålder. Islänningen har även hunnit med att spela sju U21–landskamper varav en som kapten.