Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Björkander lämnar Mjällby – går till Turkiet

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Nu är det klart att Eric Björkander lämnar Mjällby AIF.

Mittbacken flyttar till Turkiet och klubben Altayspor.

– Det känns såklart spännande med nya utmaningar, samtidigt känns det vemodigt att lämna alla lagkamrater, säger han till klubbens hemsida.

För en vecka sedan avslöjade Sportbladet att Mjällby AIF:s mittback Eric Björkander var klar för en flytt till den turkiska klubben Altayspor. 

I dag blev det officiellt att 25-åringen lämnar Sverige för spel i Turkiet.

– Jag är väldigt tacksam för min tid här. Mjällby AIF är en fantastisk klubb på många sätt, inte minst för spelare att utvecklas i. Det känns så klart spännande med nya utmaningar, samtidigt känns det vemodigt att lämna alla lagkamrater då vi är en väldigt tajt grupp här, säger Björkander till klubbens hemsida.

Han kom till klubbens akademi 2012 och debuterade i allsvenskan för Mjällby två år senare. Sedan blev det spel i GIF Sundsvall i fyra säsongen innan Björkander vände hem till Mjällby igen inför säsongen 2020.

Han lämnar Sverige omgående och helgens match mot IFK Göteborg blev den sista för honom i gulsvart.

– Vi är oerhört glada för Erics skull då vi vet att detta är en stor dröm för honom. Återigen visar vi att Mjällby AIF kan förverkliga spelares drömmar och möjliggöra för dem att ta klivet ut i Europa, säger klubbchefen Fredrik Danielsson till klubbens hemsida.

Mjällby AIF ligger för tillfället på en 13:e plats i tabellen och har fyra raka förluster i allsvenskan. På lördag spelar de nästa match, hemma mot Malmö FF.

Magdalena Eriksson öppnar upp om kampen för hbtqi-personer