Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt AIK-fiasko: ”Ibland blir det rent komiskt”

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: RICKARD NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HÄLLEVIK/STOCKHOLM. Fiaskosäsongen fortsätter för AIK. 

På söndagen föll laget med 1–3 mot Mjällby – efter två billiga straffar. 

– Väldigt svårt att ge några ljusglimtar just nu, säger AIK–tränaren Bartosz Grzelak i Dplay.

Bartosz Grzelak hade inför matchen mot Mjällby fått en tuff start som tränare i AIK med endast en tagen poäng på två matcher. 

Inledningsvis mot Mjällby blev det ännu tyngre. Efter tio minuter mötte Moses Ogbu ett inlägg från Mohaned Jeahze perfekt och 1–0 var ett faktum. 

Mjällby fortsatte därefter vara det bättre laget och skapade flera chanser, men AIK:s kvittering skulle komma. Efter 30 minuter spelade träffade bollen armen på en Mjällby-spelare i straffområdet och domaren pekade på elvameterspunkten. 

Enoch Kofi Adu klev fram till straffpunkten och var säkerheten själv. 1–1 skulle dock inte stå under en längre tid. Precis innan halvtid föll David Löfquist i straffområdet efter en duell med Per Karlsson. Även den här gången pekade domaren på straffpunkten vilket ledde till protester från AIK-spelarna. 

Henok Goitom:

– När man ligger där vi ligger blir det ibland rent komiskt hur saker går emot oss bara så där. Mjällby får en straff precis innan pausvilan och det blir 2-1. Det är klart det sänker litegrann. Jag tror båda straffarna är straffar, säger AIK–kaptenen.

Vilda protester i AIK-lägret

Moses Ogbu klev fram och satte sitt andra mål för matchen. 

Mjällby fortsatte pressa – och i den andra halvleken hade Viktor Gustafsson ett skott i ribban. 

Med 30 minuter kvar slog Karol Mets ett inlägg mot mål. Mjällby-målvakten Carljohan Eriksson tappade bollen. Flera AIK-spelare menade att bollen var över mållinjen, men reaktionen från domaren uteblev. 

– Min känsla är att den är inne, och om den är inne får vi inte målet. Sedan gör de 3-1 och det blir bara tyngre och tyngre, säger Henok Goitom och fortsätter:

– Jag är rätt så säker på att den är inne. Men jag ångrar mig kanske när jag ser reprisen.

Du har inte sett någon repris alltså?

– Nej, men någon där inne sa att den var inne. Det är det… När vi är i den här situationen får vi oftast inte sådana saker med oss.

Värre skulle det bli för AIK.

Med 15 minuter kvar utökade Mjällby till 3–1. Max Watson skarvade bollen till Taylor Silverholt som nickade in bollen vid den bortre stolpen. 

Krisen fortsätter

3-1 blev också slutresultatet vilket betyder att krisen fortsätter för AIK som enbart har 13 poäng på 14 matcher. 

Bartosz Grzelak var givetvis besviken efter förlusten.

– Vår insats är inte tillräckligt bra om man ser på resultatet. Vi måste tro på det – vi har påbörjat något här och om det är någon som ska tro på det så är det jag med ny energi. Vi måste också inse att vi inte kan ge bort så enkla mål som vi gör, vi kan inte ge oss själva den uppförsbacken i början av matcherna, säger Grzelak i Dplay och avslutar kort:

– Det är väldigt svårt att ge några ljusglimtar just nu.